Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 2 okt 2014

6 tips voor het inrichten van je studentenkamer

Het inrichten van een studentenkamer vraagt om een beetje creativiteit, want vaak hebben studenten het niet al te breed en is de kamer niet al te ruim.

Het is dan ook hoofdzaak om slim om te gaan met de ruimte die je hebt en daarnaast een fijne sfeer te creëren, zodat jij je helemaal thuis voelt. Wij helpen je graag een beetje op weg bij de inrichting van je studentenkamer met de volgende tips!

1. Multifunctioneel
Ga op zoek naar meubels met meerdere functies, zoals een poef met opbergruimte onder de zitting. Je kan zelfs nog een derde functie toevoegen aan zo’n poef door deze als bijzettafel te gebruiken met een dienblad erop.

2. Show je mooiste fashion-items
Maak je kamer levendig en persoonlijk door een paar mooie items uit je garderobe gewoon in je kamer te hangen. Zo creëer je extra ruimte in je kledingkast en maak je van je kamer ook een beetje een walk-in closet. Je kunt bijvoorbeeld je mooie schoenen uitstallen op een plank of een mooie jurk buiten de kast hangen. Op die manier geef je meteen een persoonlijke twist aan je kamer, want je garderobe is nu eenmaal een weerspiegeling van jezelf.

Bron: Paperblog

3. Versier de muren
Als je een kleine kamer hebt, raden we je aan om de wanden zo licht en egaal mogelijk te houden voor een ruimer effect, maar een paar lijsten of prints aan de muur kleden je kamer wel aan. De kunstwerken hoeven overigens helemaal niet duur te zijn. Als je bijvoorbeeld gave prints hebt gevonden op internet kun je deze voor een redelijke prijs afdrukken bij de printshop op goed papier en bij de Hema koop je al voor een paar euro’s prima lijsten.

4. Denk om de groentjes
Als je uit huis gaat, vergeet je nog weleens om voldoende groenten en vitaminen binnen te krijgen. Dat geldt natuurlijk voor jezelf, maar ook voor je kamer. Een plant kan al gauw een verfrissende look geven aan je kamer en zorgt ook meteen voor extra zuurstof, een win-win situatie dus. Makkelijke planten zijn cactussen en vetplantjes. Deze hebben niet zoveel water en verzorging nodig dus die kun je gerust een paar daagjes alleen laten.

5. Show and tell
Ga bij jezelf na wat jou interesseert en wat jou bezighoudt op het moment. Wat inspireert jou? Maak bijvoorbeeld een moodboard waar je dingen die jij gaaf vindt en tegenkomt op pint. Misschien ben je momenteel helemaal weg van een bepaalde fotograaf of is er een bepaald boek waar je dol op bent. Stal dit boek uit naast je favoriete magazines en items die jij cool vindt en geef op die manier je kamer karakter.

6. Fotoherinneringen
De meeste foto’s maken we tegenwoordig natuurlijk met telefoons of digitale camera’s om deze vervolgens op allerlei social media te plaatsen. Daarom hebben we steeds minder vaak een echte foto-afdruk in handen. Dat is jammer, want foto’s halen herinneringen op en kunnen heel veel met je doen. Maak daarom eens een selectie van leuke en mooie fotomomenten en hang deze aan je muur of deur met wat washing tape bijvoorbeeld (super handig als je een kamer huurt, want dit tape laat geen vlekken achter op de muur).

Heb jij nog leuke tips voor het inrichten van een studentenkamer? Wij zijn benieuwd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 tips voor het inrichten van je studentenkamer
Sluiten