6x tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling

Als je in verwachting bent, verheug je je waarschijnlijk ook enorm op het inrichten van de babykamer. Eigenlijk is het inrichten van dit kamertje voor iedereen leuk, omdat je hierbij je fantasie volledig de vrije loop mag laten en je zelf weer even helemaal in de kinderwereld mag. Aan de andere kant is het ook best wat werk, zeker als het voor je eerste kindje is. Nóg meer werk is het als je een babykamer voor een tweeling moet inrichten! Want hoe creëer je een fijne kamer in die praktisch is voor jou en waar zowel jij als de kindjes blij van worden?

Tweelingen vinden het van baby af aan meestal al heerlijk om samen te zijn. Een gedeelde kamer waar beide kindjes in slapen is dus geen probleem. We zetten zes tips voor je op een rij die je kunt gebruiken bij het inrichten van de babykamer voor een tweeling.

1. Een babykamer voor een tweeling mag symmetrisch zijn

Als je één kamer hebt voor de tweeling, is het helemaal geen verkeerd idee om dingen dubbel te kopen. Ga voor twee dezelfde bedjes om de kamer meer een geheel te maken. Bang dat het saai wordt? Decoreer de kamer dan met verschillende dingen. En bedenk ook dat je bij sommige dingen best genoeg hebt aan enkele stuks, zoals een commode.

2. Ga voor matchende prints

Kleurrijke prints doen het altijd goed in de kinderkamer en werken zowel voor jongens als voor meisjes. Wil je posters ophangen? Kies van voor de regel van twee (of vier, zes, acht, etc.). Hang bijvoorbeeld boven het ene bedje een (baby)giraffe en boven het andere een olifantje.

>> Inspiratieboost: de leukste items voor een beestenboel in de kinderkamer

3. Make it fun

Tijdens het inrichten van de kinderkamer mag je sowieso al je fantasie op de vrije loop laten. En dat betekent dubbel zoveel plezier dus bij het inrichten van een babykamer voor twins! Hoewel het mooi kan zijn om een deel van de kamer symmetrisch te houden, hoeft dat qua decoratie niet. Kies voor kleurrijke en speelse decoratie, behang de muur met een leuk printje en zet genoeg knuffels neer. In deze kamer mag alles!

Wil je ook wolkjes in de babykamer? In deze DIY leggen we uit hoe je bovenstaande gezellige wolkenkussentjes maakt. En check deze Inspiratieboost voor nog veel meer mooie voorbeelden van deze schattig print!

4. Creëer een plek waar je met beide kindjes kunt zitten

Een stoel in de nursery is altijd fijn. Maar met twee baby’s op één stoel is misschien enigszins onhandig (tenzij je een grote loveseat hebt). Creëer daarom een plekje waar je comfortabel zit en waar je – als dat nodig is – beide baby’s vast kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een daybed met lekker veel kussens om tegenaan te zitten.

5. Zorg dat ieder kind iets heeft dat eigen is

Baby’s en kinderen willen over het algemeen vaak spelen met de dingen waar de ander mee speelt. Zorg er dus voor dat je voor allebei iets hebt dat eventueel hetzelfde is, maar in ieder geval eigen.

6. Berg kleertjes en spullen handig én leuk op

Een van de leuke dingen bij een tweeling is dat je matchende outfits kunt kopen. Nu is het op zich niet erg als de kleertjes in dat geval mixen, maar als de een net iets groter is dan de ander of je een jongetje en een meisje hebt, is het natuurlijk wel makkelijk als je de kleertjes gescheiden kunt opbergen. Bedenk daar dus een leuke oplossing voor die past binnen de sfeer van de kamer. Dit is natuurlijk ook handig voor andere spullen en knuffels.

Nog meer leuke ideetjes voor het inrichten van de babykamer? Die vind je hier.

Reageer op artikel:
6x tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling
Sluiten