6 tips om je bestaande vloer een nieuwe look te geven

Verander jij ook minimaal één keer per maand je interieur? Ben je regelmatig aan het schuiven met tafels, stoelen, kleden en accessoires om je huis telkens een nieuwe look te geven? Er zijn tal voor de hand liggende manieren om je huis te restylen, zoals wat nieuwe items op je vensterbank, een nieuwe indeling van je meubels of veranderen van kleurenpatroon. Maar daarnaast zijn er nog genoeg andere opties. Geef bijvoorbeeld je vloer een nieuwe look! In dit artikel laten we zien hoe je de bestaande vloer kunt upgraden. En nee, dat gaat geen bakken met geld kosten.

Een vloer wordt vaak gezien als een vast element in je interieur en wordt om die reden weleens vergeten tijdens het re-stylen. Dit terwijl een verandering in je vloer juist een groots effect kan hebben. Kijk je even mee?

1. SCHUUR JE VLOER

Een donkere houten vloer kun je heel gemakkelijk zelf een nieuwe stoere look geven door deze te schuren. Dit kan super low-budget met schuurpapier van de GAMMA of de PRAXIS. Een middagje zwoegen – afhankelijk van de oppervlakte natuurlijk – en klaar is je nieuwe stoere vloer! Tip: bij de meeste bouwmarkten kun je wel een schuurmachine lenen.

Ook je wit geverfde vloer kun je een upgrade geven door ‘m te schuren. Je krijgt het mooiste effect als de bovenlaag witte verf is aangebracht op een donkere ondergrond. Dit creëert een mooi contrast.

Bron: Kifkef

2. VINYL VLOERBEDEKKING

De tijden van nep ogende vinyl vloerbedekking zijn voorbij! Er worden tegenwoordig kwalitatief goede en mooie vinyl vloeren gemaakt die prima volstaan als je een klein budget hebt. Daarbij is het ook nog heel gemakkelijk schoon te maken.

Bron: Dwell

3. EEN LIKJE VERF DOET WONDEREN

Verf alleen voor op de muren? Wel nee! In dit artikel gaven we je al eens een handig stappenplan over hoe je je houten vloer kunt verven, dus check dat zeker voor meer info daarover. Je vloer verven is een manier om je inrichting gemakkelijk een totaal andere look te geven, waardoor meteen de hele ruimte anders oogt. Dit kan met simpele kleuren zoals wit, zwart of aardetinten, maar voor kleine ruimtes kan het ook heel stijlvol zijn om je vloer in een bonte kleur te verven! Een tip daarbij is dan wel om de rest van de inrichting verder minimalistisch te houden.

Bron: Alvhem

4. BUDGET-FRIENDLY: SPLITS JE VLOER IN DELEN

Waarom zou je je gehele vloer veranderen als het ook op een stijlvolle manier gedeeltelijk kan? Deze optie kan handig zijn om verschillende ruimtes – bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer – duidelijk op te delen. Daarnaast is het ook gewoon een hele originele manier om je vloer te upgraden.

5. PIMP JE VLOER MET KLEURRIJKE PATRONEN

Je kunt met verf je vloer pimpen zonder dat je je gehele vloer hoeft te verven. Creëer vrolijke patronen door met felle kleuren kleine details te schilderen op je vloer. Denk aan streepjes, driehoekjes en stippen of varieer met zachte en opvallende kleuren. Dit ziet er niet alleen tof uit, maar is ook nog eens superleuk om te doen. Daarnaast geeft het je inrichting een persoonlijke draai.

6. BASIC TIP: GA NIET OVER DE TOP

Als je de vloer een kleurrijke upgrade geeft, loop je gauw het ‘gevaar’ dat de rest van je inrichting te druk of te veel wordt. Heb je een drukke vloer met patronen? Houd dan de rest van je inrichting simpel door gebruik te maken van één of twee kleuren als basis. Daar kun je daarna nog wel kleurige accessoires aan toevoegen, maar probeer dit dan in dezelfde tinten als je vloer te doen. Daarmee maak je je hele inrichting één geheel.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 tips om je bestaande vloer een nieuwe look te geven
Sluiten