Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 5 september 2015

6 tips om dat ontspannen vakantiegevoel vast te houden als je weer thuis bent

Een vakantiegevoel staat voor velen gelijk aan zon, zee, strand, vrijheid en vooral geen planning. Maar over het algemeen betekent vakantie ook dat je vooral heel ontspannen bent. Omdat je even weg bent, kún je minder en doe je vaak ook minder met als gevolg dat je (eindelijk) helemaal tot rust komt. Nu is het vaak zo dat je die rust meteen weer kwijtraakt zodra je weer thuis bent, simpelweg omdat je thuis direct geconfronteerd wordt met dagelijkse to-do’s en het Nederlandse rotweer.

Om ervoor te zorgen dat je tussen die dagelijkse routines toch nog de rust bewaart, geven wij je een aantal tips. Zo kun jij dat ontspannen vakantiegevoel ook na je vakantie vasthouden, gewoon thuis.

Bron: pexels

1. Zet je zomernummertje af en toe weer eens op

Elke vakantie is er wel een bepaald lied dat hét vakantienummer wordt. Je hoort het nummer eindeloos in de radio of zet telkens die ene cd aan met die swingende song, waarbij iedereen steeds weer meezingt. Vaak is het een nummer dat in eerste instantie eigenlijk niet eens zo goed is, maar op de een of andere manier gaat iedereen het gedurende de vakantie steeds luider meezingen en wordt het echt jullie hitje.

2. Ga af en toe even offline

Op vakantie heb je niet overal bereik en dat is eigenlijk best lekker. Thuis wordt je constant gestoord en opgeschrikt door meldingen, notificaties en geluiden van je telefoon. Hoe leuk en handig social media ook is; soms is het echt niet nodig om online te zijn. Ook als je het idee hebt dat je voor werk altijd bereikbaar moet zijn (wat misschien ook wel echt zo is), ook dan kun je ergens op de dag wel een moment inplannen om je telefoon even op vliegtuigmodus te zetten. Neem gewoon even een momentje voor jezelf.

Bron: pexels

3. Ga op zoek naar de geur van jouw vakantie

Net als muziek brengen ook geuren herinneringen met zich mee. Misschien gebruikte je op vakantie een bepaalde douchegel, die heel lekker ruikt? Misschien doet de geur van lavendel je wel denken aan de lavendelvelden van de Provence? Of misschien wil je zo graag weer herinnert worden aan de geur van een bepaald gerecht? Maak dat gerecht dan weer eens klaar en gebruik vooral de kruiden die zo typerend zijn (en die voor de geuren zorgen).

4. Boek af en toe eens een massage

Op de een of andere manier gun je jezelf meer ontspanning op vakantie dan thuis. Maar eigenlijk is dat onzin. Waarom zou je op vakantie wel een massage verdienen en thuis niet? Wij kunnen zo gauw geen reden bedenken! Dus verwen jezelf ook thuis af en toe met een massage, pedicure of verzorgingsbehandeling. You deserve it!

Bron: Pexels

5. Lees een boek

Waarom lees je op vakantie altijd héle stapels met boeken uit en lukt het thuis niet om ook maar halverwege te komen? Simpelweg omdat je thuis de tijd er niet voor neemt en geneigd bent om eerder je telefoon of laptop erbij te pakken. Ja, we komen weer bij tip 2: ga af en toe offline. Geen excuses, je zegt die afspraak met Netflix maar even af. Wist je dat je veel beter slaapt als je elke avond even een paar bladzijdes leest? Probeer nou maar.

6. Doorbreek die dagelijkse sleur

Doe af en toe eens even he-le-maal anders. Dat kan al in de meest kleine dingen. Neem eens een andere route naar huis, ga lopen in plaats van fietsen of kies eens voor een restaurantje in een buurt waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Net als dat je op vakantie alles wilt verkennen, kun je dat ook thuis doen. Er zijn altijd nog onontdekte plekjes in de omgeving!

Wij zijn benieuwd.. hoe houdt jij dat relaxte vakantiegevoel vast als je weer thuis bent?

Reageer op artikel:
6 tips om dat ontspannen vakantiegevoel vast te houden als je weer thuis bent
Sluiten