Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 27 sep 2017

6 spullen uit de kinderkamer die je nu weg kunt gooien

In de kinderkamer ligt vaak een verzameling van knuffels, LEGO-steentjes, tekeningen en ander speelgoed. Dat is natuurlijk heel normaal, want je kinderen moeten ook gewoon lekker kunnen rondbanjeren en spelen waar en wanneer ze maar willen. Maar op een gegeven moment stapelt de ‘troep’ zich op en is het tijd om de bezem erdoor te halen. Sommige spullen zijn namelijk écht overbodig en zal noch jij, noch je kind, missen.

En als je toch aan het ‘ontspullen’ bent, bekijk dan ook meteen even deze tips voor een altijd opgeruimde kinderkamer.

1. Gebroken krijtjes, potloden en lege stiften

Is jouw kind dol op tekenen? Grote kans dat er naast de verzameling potloden ook een hele verzameling kapotte potloden ligt. Hetzelfde geldt voor stiften die leeg zijn en gebroken krijtjes. Gooi ze weg.

2. Sokken met gaten

En te kleine sokken.. Lever ze in bij een kledingcontainer of textielverzamelaar. Die geven de sokken weer een tweede leven!

Bron: Flinders

3. Te kleine kleding

Je kind groeit nu eenmaal snel uit kleding. Geef te kleine kleding daarom door aan zijn/haar kleinere broertje, neefje of nichtje. Of geef de kleding aan een goed doel.

4. Tekeningen

We snappen best dat dit een beetje moeilijk kan zijn, maar je kinderen blijven mooie tekeningen maken en zij zullen er zelf niet om treuren als jij een paar heel oude tekeningen weggooit. Tenzij het echt een master piece was natuurlijk, maar die hang je dan ook mooi op natuurlijk!

Tip: Is jouw kind een echte Picasso en wil je het liefst zo veel mogelijk bewaren? Maak dan een foto van de tekening! Zo heb je minder rotzooi, maar behoud je wel je favoriete herinneringen.

Bron: Flinders

5. Vergeten knuffels

Kinderen hebben altijd een paar favoriete knuffels en een paar knuffels die ze ooit gekregen hebben, maar eigenlijk helemaal geen aandacht geven. Die laatste groep knuffels kun je dan beter een nieuw baasje gunnen. Geef ze aan een goed doel en maak een ander kind er blij mee.

6. Uit elkaar gevallen boeken

Even een verhaaltje voor het slapen gaan.. tja, als je al zo vaak hetzelfde verhaaltje hebt verteld, dan is de kans aanwezig dat het boekje inmiddels uit elkaar valt. Vaak kun je dat nog wel repareren, maar op een gegeven moment is een boek op en kun je het alleen nog maar weggooien.

Lees meer

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 spullen uit de kinderkamer die je nu weg kunt gooien
Sluiten