Florence
Florence Meubels & accessoires 2 sep 2014

6 slimme opbergoplossingen voor als je wat kleiner woont

Iedereen weet dat wanneer je klein woont, je slim met je ruimte om moet gaan. Opbergruimte is vaak schaars en dus gaan we op zoek naar handige en efficiënte oplossingen. We zetten 6 tips voor je op een rij.

Keuken | De kasten die je hebt in je keuken zul je waarschijnlijk gebruiken voor het bewaren van voedsel en opbergen van borden en glazen. Maar die pannen moet je ook nog ergens kwijt. Bevestig een stang aan de muur boven je fornuis of onder je kastjes, hang er haken aan en hang je pannen en grote (pol)lepels eraan op. Zo houd je je aanrecht vrij en ziet het er opgeruimd uit. Zorg dat je stang en haken matching zijn en ga voor strak roestvrijstaal design of kies voor een wat klassiekere look voor koper. Heb je een kookeiland dan zou je een rek erboven aan het plafond kunnen hangen.

Nisjes | Nisjes zijn leuk, maar vaak nutteloos. Gebruik ze slim en zet er een aantal planken in. Gebruik verweerd hout voor een rustieke look. Decoreer het met boeken en dierbare accessoires die je anders nergens kwijt kon.

Kranen | Deze tip is wellicht wat lastiger om snel toe te passen, maar mocht je op het punt staan om je badkamer of keuken te verbouwen dan kun je erover nadenken om de kranen uit de muur te laten komen. Zo heb je bijvoorbeeld meer ruimte op je wastafel voor mooie parfumflesjes en beautyproducten.

Bron: BHG

Gebruik je hoeken | Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor de nis. Gebruik ook je hoeken om planken in te zetten of een kastje dat er precies tussen past.

Gordijnen om af te schermen | Heb je onder je wastafel of aanrecht wat opbergruimte weten te creëren, maar ziet het er een beetje rommelig uit en zorgt het voor onrust? Hang er een gordijn voor.

Ga de hoogte in | Het kan regelmatig voorkomen dat je nog ruimte overhebt boven je deuren. Plaats boven de deurpost een plank en trek deze door over de hele breedte van je muur. Zet de planken dan alleen niet meteen vol met allerlei rotzooi, want dat zorgt weer voor onrust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 slimme opbergoplossingen voor als je wat kleiner woont
Sluiten