Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 14 september 2015

6 slimme en low-budget DIY’s voor een opgeruimde werkplek

Een opgeruimde werkplek geeft rust in het hoofd, zeggen ze. Hoewel dat vast niet voor iedereen geldt, is het in principe best fijn als je bureau een beetje overzichtelijk is ingedeeld. Zoals opruim expert Marie Kondo zegt: geef alles een eigen plek. Georganiseerde chaos valt hier wat ons betreft ook prima onder, zo lang jij maar weet waar je alles hebt neergelegd. Want geef toe: niets is zo vervelend als uren zoeken naar een pen als je iets moet noteren aan de telefoon.

Nu snappen we heel goed dat je liever niet al teveel geld uitgeeft aan organizers en opbergdozen. Daarom zijn er Do It Yourselves – low-budget manieren om je eigen draai te geven aan een item. Wij zetten zes DIYs op een rij voor een opgeruimde werkplek. Enjoy!

Bron: dawanda

1. De organizer

Deze DIY organizer is vooral heel handig voor de creatievelingen onder ons. De verschillende insteekvakken zijn ideaal voor potloden, penselen en andere knutsel benodigdheden. Zelf maken? Klik hier voor het stappenplan.

2. Pennenhouder van kurk

Deze DIY kwamen we tegen op het blog Design for Mankind. Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal onderzetters van kurk en een boormachine. Boor een aantal gaten in dezelfde dikte als jouw potloden en lijm de onderzetters aan elkaar.

3. Koperen pennenbakjes

Niet zo origineel, maar wel erg leuk en lekker low-budget. Recycle een paar blikjes en ga los met de koper spuitbus. Geef elk bakje een ‘naam’ voor een overzichtelijke en opgeruimde werkplek. Kijk hier voor het stappenplan.

4. Magnetische organizer

Super handig! Deze tip kwamen we tegen bij Earnest Home Co. Wederom een DIY met de koper spuitbus, maar je kan de organizer natuurlijk elke kleur geven. Wat je nodig hebt? Verf, schilderstape, ronde bakjes en een aantal magneetjes om erin te stoppen. Ideaal om paperclips te bewaren!

5. Prikbord met geometrische print

Ook voor deze DIY heb je weinig nodig. Dan bedoelen we dus weinig geld, weinig tijd en weinig materiaal. Met schilderstape zet je het patroon en vervolgens ga je er met verf overheen. Easy! Kijk hier voor de benodigdheden en het stappenplan.

Bron: Apartment Therapy

6. Het Pegboard

De multifunctionele organizer, die eigenlijk in elke ruimte wel van pas komt, is het pegboard. Ook wel bekend als het gaatjesbord. Doordat het board vol gaatjes zit, kun je het helemaal zelf indelen. Ideaal voor een opgeruimde werkplek! Kijk hier voor het stappenplan.

Reageer op artikel:
6 slimme en low-budget DIY’s voor een opgeruimde werkplek
Sluiten