admin
admin Wooninspiratie 3 juni 2014

6 must haves voor een extravagant en luxe optrekje

We houden allemaal wel van een beetje luxe. Daarom gaan wij vandaag op de luxetour. We kijken het van de rijksten af en vertalen het naar ons eigen onderkomen. Met deze inspiratie en een beetje creativiteit heb jij binnen no time een eigen mini-paradijs. Make your home look like a million dollars, without having to spend it – The Sixtine.

Bron: Pinterest

1. Grote open ruimtes
Als jij in een rijtjeshuis woont of op een verdieping middenin de stad, dan wordt het bouwen van een open trappenhuis tot de nok en een riante gang eromheen een beetje moeilijk. Optimaal genieten van de ruimte die je wel hebt, doe je door middel van grote open ruimtes creëren. Bekijk de mogelijkheden van een open keuken en gooi die mooie en-suite deuren lekker open.

Bron: Arch Daily

2. Technologie
In een villa moet alles wel makkelijk gaan, dus automatisch. Je hebt natuurlijk liever dat het alarm, de verwarming en de lichten met een druk op de knop geregeld kunnen worden. Ook als je zelf op vakantie bent. Helaas kosten de nieuwste snufjes ook wat. Zoek eens uit hoe je zo voordelig mogelijk alle luxe hebt die jij wilt en investeer in de dingen waar je de meeste waarde aan hecht. Of dat nou een koffiezetapparaat is of een televisie. Je kunt zelfs met een klein budget al decadent doen, je bedient je lampen vanaf de bank zo met een simpele en goedkope afstandsbediening. Mis je alleen de stembesturing en connectiviteit nog, maar dat weet niemand.

Bron: Great American Shoutout

3. Leeftuin
Als het zonnetje schijnt, leef je het liefst buiten. Dan is het het leukst om in je eigen zwembad te kunnen duiken en daarna in de lounge neer te ploffen terwijl het vlees in de buitenkeuken ligt te braden. En die buitenkeuken is zo onbereikbaar nog niet. Een lekkere zithoek en een goeie barbecue in de tuin en je komt al een heel eind.

Bron: The Khooll

4. Locatie
Of je nou stinkend rijk bent of van je studiefinanciering leeft, locatie is voor iedereen belangrijk. Een volle portemonnee brengt je overal, maar met een kleiner budget kom je ook ver genoeg. Wie prioriteiten stelt en bereid is in te leveren bereikt de toplocaties ook wel. Misschien geen villa in de heuvels van een Mediterraans land, maar wel een gezellig stadsappartementje.

5. Spa
Een badkuip op pootjes met uitzicht over de hele stad, een riante douche met twaalf massagestralen en natuurlijk een sauna of een Turks stoombad. Leuk, maar jij komt net zo goed tot rust met een nieuwe douchekop en dikke, zachte handdoeken. Wil je de badkamer wel verbouwen voor wat meer luxe? Bedenk dan eens of je die badkuip wel echt gebruikt en of hij niet beter plaats kan maken voor een riante inloopdouche.

6. Inloopkast
In een kast van een huis hoort een inloopkast. Een ruimte van slaapkamerformaat met zithoek en schoenenmuur is vast wat teveel van het goede, maar heb je een klein kamertje over, dan kun jij dat ook. Zet kasten neer of bouw een systeem aan de muur en misschien heb je nog best een plekje over voor een poef in het midden.

Reageer op artikel:
6 must haves voor een extravagant en luxe optrekje
Sluiten