6 manieren om je hal of gang herfstklaar te maken

Renée Leeuw 13 okt 2015 Gang

Brrr.. de gure wind heeft ons opeens wakker geschud! De zomer is nu echt voorbij en een sjaal is absoluut geen overbodige luxe. Hoogste tijd dus om ook de hal of gang herfstklaar te maken, want die dunne zomerjas aan de kapstok neemt alleen maar ruimte in beslag én herinnert je steeds aan de tijd dat het nog warm was buiten. Die ruimte aan de kapstop kun je wel beter gebruiken.

Daarom geven wij je een aantal handige tips en laten we zien hoe je de hal klaar kunt maken voor het najaar.

deurmat-roomed=etsy

Bron: Etsy

1. Schaf een deurmat aan

Laten we met het belangrijkste beginnen: de deurmat. Als er iets kenmerkend is voor de herfst (of eigenlijk voor het weer in Nederland) dan is het wel regen. En van regen krijg je natte (modder)schoenen en die wil je niet in huis hebben. Na de zomer is een deurmat dan ook echt een must en laten wij nou net zeven onwijs leuke deurmatten gevonden hebben met een net zo leuk prijskaartje.

herfstklaar

2. Maak plaats voor de plu

Net als dat je geen natte schoenen in huis wilt, wil je ook geen natte paraplu op de vloer hebben. Zet daarom een mand of emmer in de gang zodat je die natte paraplu daar meteen in kwijt kan. Zo houd je het in huis in elk geval wél droog!

Leuk: deze automaat deelt gratis paraplu’s uit

hal-roomed-gang

3. Wissel van jas

We zeiden het al even eerder in dit artikel: die zomerjas neemt alleen maar ruimte in beslag en die kun je echt niet meer aan met het koude weer. Dus? Tijd om die jas op te bergen en plaats te maken voor een dikkere variant, die weer- en windbestendig is.

a9411b88a7e3500a6dfc08ac9e407042

4. Maak ruimte voor sjaals, mutsen en handschoenen

Het kan nogal rommelig worden als je alle accessoires zomaar lukraak aan de kapstok hangt of in de gang gooit. Belangrijk is dan ook een handig systeem om sjaals, mutsen en handschoenen in op te bergen. Heb je een bankje in de hal staan? Overweeg dan om manden of opbergboxen onder het bankje te zetten voor je accessoires. Wil je liever de vloer vrij houden? Berg je accessoires dan op in een canvas tas en hang die aan de kapstok!

Bekijk ook: 10x inspiratie om van je gang een goede binnenkomer te maken

bankje-in-de-gang-roomed

5. Zet je regenlaarzen klaar

Verzamel jij de meeste schoenen bij de deur? Dan kun je beginnen met de sandaaltjes en andere open schoenen op te bergen. Verwissel deze voor regenlaarzen zodat je altijd als je snel even naar buiten moet droge voeten houdt! Plus: stoere regenlaarzen geven de hal meteen een nonchalante, landelijke sfeer.

f798cd16804770b6353d97508e469c56

6. Stal je hoedencollectie maar uit

Ben jij niet zo’n fan van paraplu’s, maar heb je daarentegen een hoedencollectie die een heel land kan beschermen tegen de regen? Mooi! Dan kun je een deel van die collectie best in de hal kwijt. Maak speciaal haken aan de wand om je hoeden op te hangen of leg je hoeden op planken. Nog wat ruimte over op de kapstok? Daar kun je ook nog wel wat houden kwijt dan.

En nu je toch bezig bent de hal herfstklaar te maken, willen we je ook nog wat handige tips meegeven voor een gang die het leven vergemakkelijkt.

Reageer op artikel:
6 manieren om je hal of gang herfstklaar te maken
Sluiten