Renée Leeuw
Renée Leeuw Gang 26 september 2018

6 manieren om je hal of gang herfstklaar te maken

Brrr.. de gure wind heeft ons opeens wakker geschud! De zomer is nu echt voorbij en een sjaal is absoluut geen overbodige luxe. Hoogste tijd dus om ook de hal of gang herfstklaar te maken, want die dunne zomerjas aan de kapstok neemt alleen maar ruimte in beslag én herinnert je steeds aan de tijd dat het nog warm was buiten. Die ruimte aan de kapstop kun je wel beter gebruiken.

Daarom geven wij je een aantal handige tips en laten we zien hoe je de hal klaar kunt maken voor het najaar.

1. Schaf een deurmat aan

Laten we met het belangrijkste beginnen: de deurmat. Als er iets kenmerkend is voor de herfst (of eigenlijk voor het weer in Nederland) dan is het wel regen. En van regen krijg je natte (modder)schoenen en die wil je niet in huis hebben. Na de zomer is een deurmat dan ook echt een must.

2. Maak plaats voor de paraplu

Net als dat je geen natte schoenen in huis wilt, wil je ook geen natte paraplu op de vloer hebben. Zet daarom een mand of emmer in de gang zodat je die natte paraplu daar meteen in kwijt kan. Zo houd je het in huis in elk geval wél droog!

3. Wissel van jas

We zeiden het al even eerder in dit artikel: die zomerjas neemt alleen maar ruimte in beslag en die kun je echt niet meer aan met het koude weer. Dus? Tijd om die jas op te bergen en plaats te maken voor een dikkere variant, die weer- en windbestendig is.

4. Maak ruimte voor sjaals, mutsen en handschoenen

Het kan nogal rommelig worden als je alle accessoires zomaar lukraak aan de kapstok hangt of in de gang gooit. Belangrijk is dan ook een handig systeem om sjaals, mutsen en handschoenen in op te bergen. Heb je een bankje in de hal staan? Overweeg dan om manden of opbergboxen onder het bankje te zetten voor je accessoires. Wil je liever de vloer vrij houden? Berg je accessoires dan op in een canvas tas en hang die aan de kapstok!

5. Zet je regenlaarzen klaar

Verzamel jij de meeste schoenen bij de deur? Dan kun je beginnen met de sandaaltjes en andere open schoenen op te bergen. Verwissel deze voor regenlaarzen zodat je altijd als je snel even naar buiten moet droge voeten houdt! Plus: stoere regenlaarzen geven de hal meteen een nonchalante, landelijke sfeer.

6. Stal je hoedencollectie maar uit

Ben jij niet zo’n fan van paraplu’s, maar heb je daarentegen een hoedencollectie die een heel land kan beschermen tegen de regen? Mooi! Dan kun je een deel van die collectie best in de hal kwijt. Maak speciaal haken aan de wand om je hoeden op te hangen of leg je hoeden op planken. Nog wat ruimte over op de kapstok? Daar kun je ook nog wel wat houden kwijt dan.

Als je hal opgeruimd is, heb je eindelijk tijd om de rest van je huis ook aan te pakken en te voldoen aan dé interieurtrends van de herfst 2018. Die vind je hier:

5 interieurtrends die we in de herfst 2018 terug gaan zien

 

Reageer op artikel:
6 manieren om je hal of gang herfstklaar te maken
Sluiten