Hannah Westra
Hannah Westra Interieur 29 aug 2015

6 manieren om de logeerkamer een multifunctionele boost te geven

Een extra kamer is heel fijn, maar eigenlijk alleen nodig als deze ruimte ook echt een functie heeft. Natuurlijk kun je de kamer dan inrichten als logeerkamer, maar hoe vaak komen er nou echt logees over de vloer? Vaak betekent dit dat de kamer dan alsnog weinig wordt gebruikt, wat natuurlijk zonde is. Dat kan anders!

Daarom geven wij je een aantal handige tips om de logeerkamer optimaal te benutten. Zo weet je zeker dat je gasten heel blij worden en ook jij een nieuw favoriet plekje in huis vindt!

1. Dagdromen op een daybed

Vind je het zonde als de logeerkamer alleen wordt gebruikt als er gasten zijn? Richt de ruimte zo in dat je er zelf ook elke dag in wilt relaxen. Een daybed is heel makkelijk te maken. Bijvoorbeeld door een bed van pallets te maken. Zorg voor een lekker matras en genoeg kussens. Door het bed tegen de muur te plaatsen, creëer je een bank voor overdag en tegelijkertijd zorgt het matras ervoor dat dit ook heel geschikt is voor een logee!

Bron: Studio Oink

2. Opruimbed

Hoe ideaal het ook is om die extra kamer voor meer te kunnen gebruiken dan alleen voor logees, nog handiger is het als deze kamer tegelijkertijd als opslag gebruikt kan worden. Zonder dat het een rommeltje wordt natuurlijk. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door opslagruimte onder het bed te creërenmet bijvoorbeeld lades of kastjes.

Bron: Bjurfors

3. Slaap- en studeerkamer in één

Een andere handige oplossing is om de kamer zowel als slaapplek en als werkplek te gebruiken. Nu is het natuurlijk wel erg aantrekkelijk om even op het bed neer te ploffen dat in de kamer staat, terwijl je eigenlijk gewoon hard moet werken. Een goede oplossing kan zijn om voor een hoogslaper te kiezen en daaronder een werkplek te creëren. Zo richt je de ruimte multifunctioneel én compact in.

4. Afsluiten met gordijnen

Gebruik je de studeerkamer ook als logeerkamer? Dan is het voor je logees wel zo fijn als ze niet het gevoel hebben in een kantoor te slapen. Dit kun je gemakkelijk oplossen met gordijnen als een soort roomdivider.

5. Mezzanine

Heb je geen kamer over, maar wel een hoog plafond? Denk er dan eens over na om een mezzanine te creëren. Dit is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar wel super handig als het mogelijk is. Door de mezzanine te gebruiken als extra slaapkamer, blijft de ruimte eronder over voor andere dingen.

6. Opklapbed

Als je écht optimaal gebruik wilt maken van de ruimte, is een opklapbed misschien wel de juiste oplossing. Als het bed ingeklapt is, is het niet zichtbaar en kun je de overige ruimte gebruiken voor andere dingen. Houd er rekening mee dat die ruimte wél nodig is als je het bed uitklapt. Een andere oplossing is wellicht een slaapbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 manieren om de logeerkamer een multifunctionele boost te geven
Sluiten