admin
admin Wooninspiratie 4 jul 2014

6 manieren om betonblokken te gebruiken in huis

Al horen ze weggestopt achter het pleisterwerk van je binnenmuren, sintelblokken – beter bekend als betonblokken met gaten – mogen gezien worden. Ze geven je huis een rauwe look en zijn ook nog eens mega handig om mee te doe-het-zelven. Niet gek, voor iets dat bedoelt is als bouwmateriaal. We geven je zes manieren om betonblokken te gebruiken in huis.

Bron: Apartment Therapy
Bron: Skonahem
Bron: Dwell

Nachtkastje | stapel ze, leg er planken op of hang ze aan hele stevige schroeven op aan de muur. Met sintelblokken als nachtkastje kun je alle kanten op.

Bron: My Home Apartment

Salontafel | en datzelfde geldt voor je salontafel. Een paar naast elkaar en je hebt er een, of je bouwt een wat grotere door er een plank op te leggen. Zo kun je natuurlijk nog meer tafels maken, zoals een bijzettafel of zelfs bureau.

Bron: Emma Dime

Kast | meubels gebouwd met betonblokken kunnen er wel wat amateuristisch uitzien. Let er bij een kast dus goed op hoe je alles plaatst, zodat niet alles scheef staat met hier en daar een los blok ertussen. Zaag de planken precies op maat of zorg ervoor dat ze allemaal even groot zijn én even ver uitsteken. Of draai, om de kast een wat meer afgemaakte look te geven, de betonblokken op hun kant zodat je de gaten niet ziet.

Bed | slapen op beton klinkt niet heel aantrekkelijk, maar wanneer je een lattenbodem tussen de blokken en het matras verstopt, hoor je ons niet klagen.

Bron: Best Working Design Collections
Bron: Houzz
Bron: Lonny

Decoratief | je strakke exemplaren maak je een stuk vrolijker door de binnenkant een kleurtje te geven. Maar er zijn ook minder strakke sintelblokken op de markt. Deze kun je op dezelfde manieren als eerder genoemd gebruiken, of puur decoratief.

Paraplubak | geen plek om al dat beton kwijt te kunnen? Omarm de ruimte ín de blokken. Zet er een paraplu in, berg schoenen op in de gaten of stop er andere dingen in.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 manieren om betonblokken te gebruiken in huis
Sluiten