admin
admin Wooninspiratie 27 mei 2014

6 kleine aankopen die je huurhuis verbeteren

In een huurhuis wil je er alles aan doen om het zoveel mogelijk eigen te maken. Helaas kan niet het hele huis op de schop, want aan huren zitten regels verbonden. Toch kun je met simpele en goedkope aanpassingen je huis een hele andere look geven.

Bron: Creative Home Idea

1. Plakfolie | Als je niet zeker weet of dit het huis is waar je je halve leven wilt blijven, dan is het schilderen van alle muren erg geld- en tijdrovend. In plaats van verf kun je er ook voor kiezen om de muren of andere dingen te bekleden met plakfolie. In tegenstelling tot behang is plakfolie makkelijk te verwijderen wanneer de volgende eigenaar (of je huurbaas) helaas niet zoveel van bloemetjes houdt als jij.

2. Zeil | Op diezelfde manier kun je valsspelen met de vloeren. Om het hele huis te bekleden met nieuw laminaat is het toch wel even nodig wat dieper in de buidel te tasten. Ideaal daarvoor is zeil met een houtlook, waarbij je het verschil pas merkt als je het aanraakt. En dat het niet hetzelfde aanvoelt heeft ook z’n voordelen, het loopt namelijk lekkerder dan die koude, harde, houten vloer.

Bron: Lolalina

3. Verlichting | Van dat omgedraaide doorzichtige bord aan het plafond wordt bijna niemand vrolijk. Vervang die standaard lamp door een versie die wél bij jou past. Licht brengt sfeer en ook een goeie lampenkap maakt verschil.

4. Keukenkastjes | In de keuken is de kleinste aanpassing met misschien wel de grootste impact het vervangen van de deurknopjes. Je zult zien dat je keuken ineens iets compleet anders uitstraalt wanneer je dat tuttige knopje vervangt door een strak, zilveren exemplaar. Is een deurknopje vervangen in jouw rampzalige keuken niet genoeg? Eerder hadden we het al over keukenfrustraties in een huurhuis, misschien vind je daar nog een oplossing.

Bron: Design Sponge

5. Haakjes | Beter gezegd: haakjes, rekjes, alles waar je makkelijk mee de lucht in kunt. Als je de rest van de keuken rustig houdt mag je je potten en pannen best showen. Scheelt je ruimte in de keukenkastjes en het staat ook nog leuk! Hetzelfde geldt voor in de badkamer, hang je handdoeken gewoon op aan haakjes zodat je niet alles hoeft weg te stoppen. Ook handig voor rondslingerende kleren. En nog een extra pluspuntje: ook haakjes zijn er in plakvorm zodat niet alle tegels uit de muur komen wanneer je weer een gat boort.

Bron: Indulgy

6. Douchekop | Of je die aftandse douche nog weet te redden met een superdeluxe nieuwe douchekop weten we niet, maar voor het comfort is het zeker de moeite waard. Verruil je sputterende, verroeste tuinslang voor een lekkere grote douchekop zodat je iedere dag op z’n best kunt beginnen.

Extra tip | Het zou vervelend zijn als jij je huis moet verlaten en je die fijne douchekop moet laten hangen, omdat er anders een gapend gat achterblijft. Bewaar daarom dingen die je vervangt, zodat je jouw aankopen eventueel weer kunt meeverhuizen.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 kleine aankopen die je huurhuis verbeteren
Sluiten