Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 2 april 2016

6 ideeën om plankendragers op een andere manier te gebruiken

Plankendragers hebben zoveel meer mogelijkheden dan alleen maar het dragen van boekenplanken. Waarschijnlijk meer dan je denkt! Zo kun je van de dragers bijvoorbeeld een stoere wandlamp maken of je kunt ‘m gebruiken als opbergsysteem voor je fiets. Om je te inspireren hebben wij de zes leukste voorbeelden voor jou op een rijtje gezet, die je snel en makkelijk in elkaar kan DIY-en.

Ga je zelf aan de slag? Bekijk voordat je begint onze do’s en dont’s en ontpop jezelf als een ware DIY-koning(in)!

1. Ophangsysteem voor je fiets

Zo simpel maar toch zo geniaal: gebruik de plankendragers als ophangsysteem voor je fiets! Bescherm de lak van de fiets door bijvoorbeeld kurk of schuim op de bovenkant te lijmen.

>> De fiets als designobject in je interieur

2. Plantenhanger

Dit idee is vooral heel handig in een kleine tuin of balkon. Hang er een aantal naast elkaar en je hebt in no time een wand of schutting vol groen.

3. Een goede toevoeging aan je walk-in closet

Wanneer je de plankendrager omdraait, kun je er van alles aan ophangen. Een perfecte toevoeging voor je walk-in closet! Vooral de EKBY serie van Ikea is hier heel geschikt voor.

4. Hoge werkplek

Doe je voornamelijk zittend werk? Dan weet jij als geen ander hoe fijn het is om af en toe even de benen te strekken. Bovendien is afwisseling ook nog eens goed voor de productiviteit. Deze hoge werkplek knutsel je snel in elkaar met enkele plankendragers en een werkblad. Stel de hoogte goed af, zodat je ook staand kunt werken. Bekijk hier nog meer tips om je productiviteit te verhogen.

Bron: Fri Carne

5. Kapstok of kledingrek

Ook dit idee is super snel in elkaar te zetten. Alles wat je nodig hebt zijn twee plankendragers, een mooi touw en een metalen buis of houten stok. Kies iets langere dragers, zodat de kledinghangers vrij hangen en niet tegen de muur komen.

6. Stoere lamp

Maak van je hanglamp een wandlamp! Boor een gat in de houten plankendrager en trek het snoer van de lamp hier doorheen. Schroef de drager tegen de muur en laat het snoer gewoon hangen voor een speelse look. Voor meer inspiratie over kunstige kabels en snoeren check je dit artikel.

Reageer op artikel:
6 ideeën om plankendragers op een andere manier te gebruiken
Sluiten