Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 7 mei 2021

6 home office-lessen die we hebben geleerd van de meest bekeken foto’s op Pinterest

Een home office is tegenwoordig een belangrijke en essentiële ruimte voor in elk huis. Gebrek aan inspiratie? Of is jouw home office simpelweg nog niet compleet? Geen zorgen, wij delen 6 home office-lessen die we geleerd hebben van de populairste foto’s op Pinterest.

De meest bekeken foto’s op Pinterest die te maken hebben met een home office: daar heb je wel wat aan. Pinterest helpt ons vaker als we op zoek zijn naar een goede dosis inspiratie.

6 home office-lessen van Pinterest

Met de volgende home office-lessen zorg jij ervoor dat je met de maximale concentratie én stijl aan de slag kan. Hier mag je namelijk best wat tijd (en geld) in investeren.

Les 1: Dubbel of drievoudig

Een kantoorruimte kan best wat geld kosten en daarom kan het veel geld besparen om de ruimte te delen met iemand (of zelfs met twee mensen). Je kan namelijk makkelijk kantoorapparatuur en -benodigdheden met elkaar delen.

Misschien voelt een ruimte zo kleiner aan maar door veel ramen, open planken, glazen deuren en een licht kleurenpalet kan je dit tegengaan.

Les 2: Investeer in een goede stoel

Een goede bureaustoel is veel waard. Het helpt ongemakken en rugklachten te voorkomen waardoor jij je beter kunt concentreren. Als je bang bent dat je een zwarte kantoorstoel moet kopen die absoluut niet staat in jouw kantoor hoef je je geen zorgen meer te maken.

Er zijn tegenwoordig heel veel stijlvolle bureaustoelen te koop die qua comfort kwalitatief erg goed zijn.

Met deze tips krijg je een stijlvol én productief thuiskantoor


Les 3: Profiteer van verspilde ruimte

De ruimte boven je bureau, een scheve muur of andere ruimtes die je (nog) niet gebruikt: gebruik ze! Er zijn veel manieren om gebruik te maken van deze ruimtes door bijvoorbeeld extra planken toe te voegen en bakken te plaatsen.

Les 4: Maak het multifunctioneel

In een home office hoeft niet alleen je laptop met een bureau te staan. Maak het comfortabel en multifunctioneel door er een bank te plaatsen of een lekkere zitstoel. Zo kan je tussen het werken door ook even ontspannen.

Verder kan je een boekenkast of archiefkast plaatsen in je thuiskantoor als je ruimte over hebt. Vergeet ook geen decoratie: wat leuke posters, kunstwerken en foto’s kunnen de ruimte flink opfleuren.

Tip: de kleur blauw in een thuiskantoor helpt je om te ontspannen en bevorderd communicatie en productiviteit. Daar lees je in het volgende artikel meer over:

Met deze kleur in je thuiskantoor haal je het maximale uit je concentratie

Les 5: kijk naar buiten

Volgens Houzz raden oogartsen het aan om de 20-20-20-regel te volgen. Dit voorkomt overbelasting van je ogen. Hierbij kijk je elke 20 minuten weg van je computerscherm. Kijk dan minimaal 20 seconden naar iets dat minstens 20 feet van je af staat: oftewel: iets op 6 meter afstand.

Dit is natuurlijk lastig als je niet meteen ergens naar kan kijken op 6 meter afstand. Daarom is het handig om je bureau te plaatsen bij een raam. Dit bevorderd ook de concentratie.

6 Home office lessen: de laatste les

Zorg voor een goede luchtkwaliteit en doorstroming. Dit is erg belangrijk en hier kan je voor zorgen door simpelweg een raam open te zetten. Mocht dit niet kunnen, regel dan een luchtreiniger of zorg voor voldoende planten die de lucht kunnen zuiveren.

7 tips van MADE-stylisten voor een stijlvolle én productieve home office

6 home office-lessen
Bron: Jeff Sheldon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
6 home office-lessen die we hebben geleerd van de meest bekeken foto’s op Pinterest
Sluiten