Renée Leeuw
Renée Leeuw Gang 1 dec 2014

6 handige tips voor een hal, die het leven vergemakkelijkt

Het belang van de hal wordt vaak onderschat. De hal is namelijk de centrale ontvangstruimte van je woning, waar iedereen binnenkomt met al zijn spullen, jassen en tassen. Die spullen zie je het liefst niet rondslingeren door het hele huis en geef je het liefst direct een plekje in de hal.

Vooral in een kleine hal is een praktische inrichting, die niet al teveel ruimte in beslag neemt, van groot belang. Wij geven zes handige tips voor een hal, die het leven vergemakkelijkt.

Bron: Welke

1. Multifunctionele meubelstukken
In een kleine hal is het belangrijk dat de meubels praktisch zijn en vooral niet in de weg staan. Ga daarom op zoek naar een kastje of bankje, dat tevens opbergruimte biedt voor schoenen, sjaals, paraplu’s en dergelijke zodat die netjes opgeruimd zijn en niet door het huis slingeren.

2. Voetjes vegen
Je wil natuurlijk niet dat iedereen met zijn vieze, vuile modderzolen door je huis banjert. Houd daarom modder en viezigheid zoveel mogelijk bij de deur met een deurmat of grof vloerkleed, dat tevens geschikt is voor buiten.

3. Organize
Geef iedereen in huis een eigen plekje voor zijn spullen. Denk aan persoonlijke lades, vakken of manden voor handschoenen en sjaal en dergelijke. Zo hoef je niet eerst door de enorme wirwar van ieders sjaals te zoeken naar die van jou en voorkom je dat je te laat komt bijvoorbeeld!

4. Ga mee met de seizoenen
Waarschijnlijk heb je niet het hele jaar een muts en sjaal nodig (tenzij je natuurlijk in Siberië woont). Ga daarom mee met de seizoenen en houd alleen de accessoires en schoenen die je het huidige seizoen nodig hebt in de hal. Die snowboots nemen namelijk best wel veel ruimte in beslag en die heb je in Nederland nou echt niet zo vaak aan.

5. Hang het aan de haken
Ben je nog in twijfel over de kapstok? Kies dan voor een aantal haken. In tegenstelling tot een staande kapstok nemen haken geen vloerruimte in beslag en bovendien kun je alles wel aan de haken hangen; van tassen en jassen tot hoeden en sjaals.

Bron: Etsy

6. Alle sleutels verzamelen!
Ben jij zo iemand die altijd zijn sleutels kwijt is of die in alle haast per ongeluk andermans sleutels meeneemt? Voorkom dit soort problemen door een bakje, rekje of kastje in de hal te plaatsen speciaal voor je sleutels. De hal is namelijk de meest logische plek voor een sleutelset aangezien je die sleutels niet meer nodig hebt zodra je binnen bent en wel weer nodig hebt zodra je de deur uit gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 handige tips voor een hal, die het leven vergemakkelijkt
Sluiten