Emma Bering
Emma Bering Kerst 1 december 2018

6 hacks waardoor jij kerstcadeaus met een klein budget scoort

Tijdens de feestdagen geven we nou eenmaal wat meer geld uit dan normaal. Voornamelijk aan cadeaus voor familie en vrienden. En hoe leuk het ook is om cadeaus te geven, niet iedereen heeft hier een groot budget voor. Met deze 6 hacks scoor jij kerstcadeaus met en klein budget!

Je kan namelijk nog steeds leuke cadeaus geven, ook als je niet zo veel te besteden hebt.

1. Maak een lijst

Mensen die cadeaus shoppen met een lijst spenderen gemiddeld 10 tot 15% minder minder dan mensen zonder lijst. Dat is toch een hoop geld wat je kan besparen. En daarnaast kom je ook minder in de verleiding om andere spullen te kopen, aangezien je je lijstje afwerkt.

Geld besparen na de feestdagen: 4 slimme tips

2. Pin je maximale bedrag

Als je een maximum bedrag hebt voor je kerstcadeaus kan je ook minder snel te veel uitgeven. Als je je maximale bedrag dat je wilt contant in je portemonnee hebt, is de kans nog kleiner dat je te veel uitgeeft. Dan is het namelijk heel simpel: op=op.

Pas ook je cadeaus aan op het bedrag dat je hebt vastgesteld. Cadeaus zijn heel leuk om te krijgen en te geven tijdens kerst, maar je hoeft niet voor iedereen een Playstation te kopen. Het gaat om het gebaar, het gaat niet om hoe duur de cadeaus zijn.

kerstcadeaus klein budget

3. Gebruik je cadeaukaarten

Als je nog cadeaukaarten hebt die je zelf niet meer gebruikt, gebruik deze dan om cadeaus mee te kopen. Een cadeaukaart van bol.com, Douglas of Casa zijn perfect voor cadeaus.

4. Let op de aanbiedingen

Vaak zijn vlak voor de feestdagen bepaalde spullen in de aanbieding. Onlangs was Black Friday, een dag die mensen in Amerika (en ook Europa) gebruiken om onder andere alle kerstinkopen te doen. Maar hou vooral de aanbiedingen in de gaten, bijvoorbeeld via folders.

kerstcadeaus klein budget

5. Geef cadeaus samen

Je kan bijvoorbeeld voor je broer of zus een cadeau voor je ouders samen kopen. Als jullie allemaal een bepaald bedrag inleggen kan je misschien wel een mooi cadeau kopen voor een van je ouders wat ze graag willen hebben. Dat scheelt jou weer wat centjes.

6. Plan je kerstcadeaus van tevoren

Nou hoef je niet in januari al te weten wat je moeder voor kerst wilt hebben, maar je kan wel alvast sparen voor een eventueel cadeau. Zet elke maand een bepaald bedrag apart voor je kerstaankopen. Het lijkt een beetje voorbarig, maar in december ben je heel blij met jezelf.

Er zijn ook apps te vinden waarbij je kan instellen hoeveel en waarvoor je spaart. Je kan ook bij sommige banken (gratis) een spaarrekening openen voor verschillende doelen. Zo kan je het sparen voor je kerstcadeaus apart houden van het sparen voor je vakantie.

Meer kerstinspiratie?

 

Reageer op artikel:
6 hacks waardoor jij kerstcadeaus met een klein budget scoort
Sluiten