Hannah Westra
Hannah Westra Tips 31 jan 2016

6 decoratie ideeën om de eethoek een boost te geven

Ben je de eethoek een beetje zat omdat hij al jaren hetzelfde is en eigenlijk best aan vernieuwing toe is? Hoewel een eetkamer vaak vrij simpel wordt gehouden – tja, het doeleinde is vaak toch alleen eten -, kun je er veel meer uithalen dan je misschien denkt. Maak bijvoorbeeld een statement met je tafel en stoelen of voeg elementen toe die je hier normaal gesproken niet zo snel tegenkomt. Dat maakt het al een stuk spannender!

Wij geven je zes decoratie ideeën voor de eetkamer waardoor hij door kleine toevoegingen aanvoelt als nieuw. Happy decorating! Zoek je nog een manier om de eettafel in jouw kleine huisje te laten passen? Volg dan deze richtlijnen.

1. Kies opvallende verlichting

Heb je een vrij simpele lamp of spotjes boven de eettafel hangen? Vervang deze verlichting voor een bijzonder, groter exemplaar dat echt lekker opvalt. Is de eethoek daar iets te klein voor of staat de tafel tegen de muur? Dan kan het ook leuk zijn om een toffe wandlamp op te hangen!

2. Go high!

Heb je nog geen kinderen? Dan is het best een overweging waard om je normale eettafel te vervangen voor een hogere variant met barkrukken. Dit maakt de eethoek net iets speelser en het past bijvoorbeeld heel goed bij een industrieel interieur.

3. Hang statement kunst op

Hoewel je kunst misschien eerder ophangt in de woonkamer, is de eethoek hier ook een prima plek voor! Houd de basis rustig en maak een gallery wall of kies voor een groot schilderij dat echt een statement maakt.

>> 7x kunst in maat XXL

Bron: Bjurfors

4. Verschillende stoelen

Ga je voor nieuwe eetkamerstoelen? Mix it up! Kies voor verschillende stoelen om het visueel aantrekkelijk te maken. Mix nieuwe stoelen of koop verschillende vintage chairs. Durf je er niet echt een mengelmoes van te maken? Ga dan bijvoorbeeld voor hetzelfde model in een andere kleur. In dit artikel laten we je heel veel toffe ideeën zien voor het combineren van verschillende stoelen.

5. Vervang een deel van de stoelen voor een bankje

Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens heel gezellig! Meer comfort? Leg er dan een lekker plaid overheen of kussentjes op die bij de rest van je woonstijl passen.

6. Leg een vloerkleed neer

Misschien denk je dat een groot vloerkleed onder de eettafel alleen maar onhandig is, maar dit is gelukkig geen no-go meer. Sterker nog: het kan de eethoek juist heel aantrekkelijk maken! Kies wel voor een kleed dat makkelijk schoon te maken is!

Zoek je nog een fijn tafelkleed? Wij hebben de leukste tafelkleden onder de twintig euro voor je op een rijtje gezet.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 decoratie ideeën om de eethoek een boost te geven
Sluiten