6 briljante Vaseline tricks voor in huis (en niet voor je droge huid)

Vaseline, wie heeft het niet in huis? De alom bekende pot petroleum jelly werd in 1859 voor het eerst op de markt gebracht door de jonge apotheker Robert Chesebrough en staat sindsdien bekend als hèt middel voor een zuivere en zachte huid. Maar wist je dat Vaseline ook voor heel andere doeleinden gebruikt kan worden?

Zo kan die eeuwenoude petroleum jelly bijvoorbeeld heel nuttig zijn in het huishouden. Wij zetten de meest briljante Vaseline tricks op een rijtje.

1. Kaarsvet verwijderen

Heb jij ook altijd zo’n hekel aan die stompjes kaarsvet in kandelaars? Smeer voortaan eerst wat Vaseline in de kandelaar voordat je de kaars erin zet en dat probleem is opgelost.

2. Kringen in hout

Kringen in je houten tafelblad door glazen en kopjes? Smeer er een beetje Vaseline op, laat het een nachtje intrekken en veeg het de volgende dag af. Als de schade niet al te erg is, moet Vaseline de oplossing zijn.

3. Krakende scharnieren

Gaan de kastdeurtjes niet meer zo goed open of kraakt het behoorlijk? Smeer de scharnieren in met Vaseline en het kraken komt tot een einde.

4. Bevroren sleutelgat

Tijdens heftige winters willen sloten van auto’s en fietsen nog weleens dichtvriezen. Dit voorkom je door de sleutelgaten in te smeren met Vaseline.

5. Verban de mieren

Last van mieren die het eten van je huisdier verzieken? Smeer een beetje Vaseline rondom de voederbak en de mieren zullen echt niet in de buurt van het eten kunnen komen.

6. Stroeve rails

Rails van lades of gordijnen kunnen soms een beetje stroef worden. Smeer de rails in met een beetje Vaseline en het loopt weer als gesmeerd.

Meer verrassende schoonmaaktips?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 briljante Vaseline tricks voor in huis (en niet voor je droge huid)
Sluiten