Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 22 jun 2015

6 alternatieven voor keukenkastjes

Een beetje een keukenprins(es) barst van de mooie keukenspullen. Denk aan gave pannen, grote lepels en spatels, die absoluut gezien mogen worden en die je liever niet wegstopt in de keukenkastjes. Niet alleen omdat je graag naar die keukengadgets kijkt, maar ook omdat je die spullen bij de hand wilt hebben.

Nu kun je al die pannen natuurlijk op planken stallen, maar er zijn ook nog een aantal creatievere opties. Wij geven je zes leuke alternatieven voor je keukenkastjes en planken.

1. Franse luiken

Super handig in een huurhuis of als je niet in de muur durft te boren. Zet een luik tegen de wand en hang daar je haken aan.

2. Gaas paneel

Vaak worden gaas panelen als moodboard gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook je keukenspullen aan hangen. Van kruiden tot theedoeken!

3. Emmers

Bovenstaand idee hebben we gepikt van een bakkerij. Bevestig een paar zinken emmers aan de wand en berg hier je groenten, uien en ander etenswaar op.

4. Ladder

Heb jij een hele verzameling gave pannen? Dan kun je die mooi aan de traptreden hangen. Ook kun je de ladder als (droog)rek gebruiken voor je kookschort, pannenlappen, thee- en handdoeken.

5. Pegboard

Pegboards, de organizers bij uitstek! In deze DIY leggen we uit hoe je zelf zo’n handig gaatjesbord van hout maakt.

6. Kratten

Net even anders dan je keukenkastjes en planken. Verzamel oude wijnkratten of fruitkistjes, geef ze eventueel een kleurtje en hang ze aan de wand.

>> Bekijk nog 4 andere manieren om vintage kratten te gebruiken in de keuken

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 alternatieven voor keukenkastjes
Sluiten