Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 9 jul 2015

Explore with Brainy Days: 5x zomerse hotspots die je moet ontdekken

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten krijgt Brainy Days deze zomer een fysieke locatie in Amsterdam Oud-West. Geen vaste winkel maar een creatieve kantoorruimte die naast warehouse voor de webshop flexibel ingericht zal worden, van thema-weekendwinkel tot workshop ruimte. So stay tuned!

Wanneer de zon volop schijnt moet je die momentjes pakken om extra van de omgeving te genieten. Er zijn zoveel fijne plekken om te vertoeven als het zonnetje zich volop laat zien. Stadsstranden voor een ultiem vrij buitengevoel met live muziek en soul food, terrassen, waar je de hele dag in de zon kan bakken en fruitige sapjes kan drinken. Maar vergeet ook niet de groene winkels, waar je je hart op kan als je van tuinieren houdt in je (stads)tuintje of op je balkon. Voor je het weet, is de zomer weer voorbij, dus geniet van al het moois – vooral als je zelf niet op vakantie gaat. Zo geniet je van vele mini-vakanties als een toerist in eigen land. Ik zet mijn vijf favoriete zomerse hotspots in Amsterdam voor je op een rijtje, enjoy your sunny days!

1. Plato Loco

Pas geopend middenin een woonwijk in Amsterdam-West. Een echte hidden gem, die niet op je standaard fietsroute ligt! Plato Loco serveert Caribisch eten, zoals gebakken banaan en spicy kip met heerlijke salsa’s. De inrichting is stoer en tropisch tegelijk. Op de wc vind je tropisch vogelbehang en gouden kooien met (fake) vogeltjes. De oceaan-blauwe muren en fel gekleurde bloemen geven je een extra zomers gevoel. Er hangt een persoonlijk sfeertje en je kan zien dat er veel aandacht is besteed aan de menukaart en het interieur!

Adres
Plato Loco
Rombout Hogerbeetsstraat 29
Amsterdam-West

Rooster

Een gezellig buurtcafé, waar buurvrouw en buurman elkaar ontmoeten. Rooster heeft een wisselende en betaalbare menukaart, een uniek terras met zicht op het water en bij mooi weer gegarandeerd de hele dag zon!

Adres
Rooster Amsterdam
De Wittenkade 190
Staatsliedenbuurt, Amsterdam

Bron: Wildernis
Bron: Wildernis

3. Wildernis

Bij Wildernis vind je producten die een link hebben met groen in de breedste zin van het woord. Van grote kamerplanten en tuinier-spullen tot sieraden geïnspireerd op groenten. Denk verder ook aan plantenhangers, botanische prints, (tuin)boeken, mushroom-growkits en andere snuisterijen op het gebied van tuinieren. Mocht de zon zich nou niet laten zien, dan kun je in deze stadswinkel tussen al het groen een kop koffie of thee drinken met het gevoel dat je je middenin een stadsoase bevindt!

Adres
Wildernis
Bilderdijkstraat 165 F
Amsterdam-West

4. Dok stadstrand

Amsterdam is een stadsstrand rijker waar je heerlijk met je blote voetjes door het zand kan lopen. Een groot terrein, centraal gelegen met een ultiem vrij buitengevoel, direct aan het IJ. Bij Dok kun je genieten van fijne muziek: van ontspannen beats tot jam sessies en van elektronisch tot live dj’s. Het kan allemaal in de zon, aan het kolkende water, rond het kampvuur en zelfs in een Marokkaanse binnenruimte. Op de kaart prijken eerlijke biologische producten, volwaardig voedsel en zomerse cocktails. Het vrijzinnige decor spreekt tot de verbeelding. Een ware speeltuin voor jong en oud.

Adres
Dok
Moermanskkade 71
Amsterdam-West

Bron: Pluk
Bron: Pluk

5. Pluk

Van frisse salades, smoothies en gezonde broodjes; dit alles vind je bij lunchtent Pluk. Pluk is het gezonde zusje van Ree7, dat zich ook in de Reestraat bevindt. Naast een bezoekje aan Pluk voor een gezonde lunch vind je er ook inspirerende lifestyle en interieur items. Ideaal voor als je tijdens je lunchafspraak bedenkt dat je nog een cadeautje moet kopen voor een vriendin. Dan sla je meteen twee vliegen in een klap. Geen tijd om uitgebreid te lunchen? Bestel een lunch to go. En ik kan je vertellen ook een to go juice of broodje is een feestje, omdat alles met veel zorg en oog voor detail wordt ingepakt. Ben je een fanatiek Instagrammer? Dan kan je bij Pluk je lol op! Ik moest me inhouden!

Adres
Pluk
Reestraat 19
De Negen Straatjes, Amsterdam-Centrum

Meer tips vol hotspots van onze gastbloggers:

Reageer op artikel:
Explore with Brainy Days: 5x zomerse hotspots die je moet ontdekken
Sluiten