Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 12 augustus 2018

Zo maak je een statement met je huisnummer (lekker opvallend!)

Het huisnummer is een beetje een vergeten element van het huis. Vooral nieuwbouwwoningen en huurhuizen komen vaak met ietwat saaie, wit metalen plaatjes met zwarte cijfers. We snappen het helemaal als je dat wel prima vindt – en zijn er zelf ook schuldig aan – maar echt bijzonder is het natuurlijk niet. En dat is eigenlijk zonde, want met een mooi exemplaar kun je je juist onderscheiden van de rest in de straat! 

Aan het plaatsen van een huisnummer zijn wel een aantal regels verbonden. Zo moeten de cijfers goed leesbaar zijn en ‘in het zicht’ hangen, zodat je postbode (of de ambulance of brandweer..) je huis altijd goed weet te vinden.

In combinatie met de brievenbus

Bij dit huis is de rauwe architectuur doorgevoerd tot in de brievenbus en het huisnummer. We like! Het huisnummer is uit een metalen plaat gestanst. Door de zon laat het huisnummer een schaduw achter op de betonnen omheining. Benieuwd naar de rest van het huis? Bekijk dan even dit artikel.

Opvallend neon

Met neon maak je echt een statement! Het geeft je huis een moderne, maar speelse look en daarnaast is je huisnummer ook ‘s avonds goed te zien. Twee vliegen in één klap! Zorg dat je de bedrading van de letters mooi wegwerkt in de muur voor een clean effect.

Photo by bright designlabDiscover entryway design ideas

 

Clean RVS

Houd je van strak en modern? Dan zijn roestvrijstalen cijfers de beste optie. Om het toch een iets bijzondere look te geven kun je bepaalde cijfers ook helemaal uitschrijven.

The bigger the better

Woon je in een industrieel pand of oude fabriek? Ten eerste, lucky you! Daarnaast is zo’n industriële woning dé plek om je huisnummer een bijzondere look te geven.

Een budgetproof oplossing

Simpel maar héél doeltreffend: stenciling! Print op een dik A4- of A3-vel je huisnummer en snijd de cijfers uit met een scherp mesje. Plak het papier op de betreffende plek met schilderstape en tamponeer of spuit de cijfers op je deur, gevel of een plantenbak. De cijfers zijn vrij klassiek, maar je kunt online heel veel gratis fonts vinden in allerlei soorten. Van grafisch tot industrieel, van sierlijk tot basic. Deze budgetproof oplossing staat extra mooi als je gaat voor een metallic verf!

Zo style je de voorkant van je huis helemaal af:

Reageer op artikel:
Zo maak je een statement met je huisnummer (lekker opvallend!)
Sluiten