Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 13 mei 2015

5x zó blijf je fit op kantoor

Dat een hele dag achter de computer op kantoor zitten ernstige gevolgen voor je houding en gezondheid heeft, is inmiddels algemeen bekend. Daarom worden kantoren steeds vaker ingericht met hoge bureaus om staand aan te werken. Maar ook als jouw kantoor nog niet voorzien is van zo’n hippe, healthy inrichting zijn er een aantal dingen die je kan doen om toch fit op kantoor te blijven.

Eerder gaven we al een aantal styling tips voor een werkplek, die je productiviteit verhoogt; nu is het tijd om je gezondheid aan te pakken. Met onderstaande tips blijf jij healthy en fit op kantoor!

Bron: pixabay

Tip 1: pak de fiets

De eerste stap naar een gezonde kantoorbaan is lekker Hollands: stap op de fiets. Moet jij de trein pakken naar je werk? Ga dan in elk geval met de fiets naar het station zodat je alsnog die beweging hebt in de ochtend en als je weer terugkomt uit je werk. Dit is goed voor je geest en lichaam.

Tip 2: neem je eigen bureau mee

Dit klinkt een beetje gek, maar er bestaan kartonnen bureaus, die je makkelijk kan meenemen en uitvouwen tot een hoog bureau, waar je achter kan staan. Super handig! Je hoeft natuurlijk niet de héle dag te staan, maar de afwisseling van staand en zittend werk is erg gezond.

Bron: Flickr

Tip 3: breng de jungle naar je werk

Yes, planten geven zuurstof en zuurstof is goed voor de werking van je hersenen. Dus haal maar lekker veel planten naar de werkvloer. Dat staat ook nog eens veel leuker dan zo’n saaie, kale werkplek, right?

Tip 4: neem een wandelpauze

De uren tussen 12:00 en 15:00 zijn het belangrijkste om buiten te zijn. Dus neem vooral tussen de middag een wandelpauze voor je vitamientjes D en een klein beetje beweging. Dat verhoogt gegarandeerd je productiviteit en je krijgt sneller een bruin kleurtje op je wangen.

Tip 5: doe de desk-workout

Voor de echte sporty spices zijn deze tips natuurlijk niet voldoende om fit op kantoor te blijven. Die harde werkers hebben een echte work-out nodig. Glow magazine heeft een aantal slimme oefeningen voor achter je bureau bedacht. Je checkt het hier.

Bron: pixabay

Briljant: met dit hamsterwiel blijf je gegarandeerd fit op kantoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x zó blijf je fit op kantoor
Sluiten