5x voordelen van schuifdeuren in huis

Schuifdeuren zijn ideaal en vooral handig in kleine ruimtes. In tegenstelling tot ‘gewone’ deuren nemen schuifpanelen namelijk veel minder ruimte in beslag en is het net even specialer. Bovendien zijn er heel veel verschillende schuifdeuren dus is er voor ieder wat wils.

Dus als je van plan bent om delen van je huis een make-over te geven of je deuren vallen toevallig uit de lijsten, denk dan eens na over een schuifdeur. Om je over te halen, zetten wij de voordelen van schuifdeuren even op een rijtje.

Bron: Dwell

1. Schuifdeuren zorgen ervoor dat je minder snel je hoofd stoot

Hoge keukenkastjes zijn natuurlijk hartstikke handig, want kastjes op hoogte besparen weer ruimte elders. Een nadeel aan die kastjes is echter wel dat je een grotere kans hebt op een hoofdwond. Vervang je kastdeuren door schuifelementen en je zal je hoofd niet stoten.

Bron: Houzz

2. Schuifdeuren verbergen minder mooie spullen in huis

In een ouderwets of rustiek interieur kan zo’n moderne tv nogal een vreemde eend in de bijt zijn. We kunnen ons zo voorstellen dat je dat tv-scherm liever niet permanent in de woonkamer hebt, maar toch af en toe wel een filmpje wilt kunnen kijken in je favoriete kamer van het huis. Een schuifdeur is dan ideaal om de tv te verbergen (maar een lelijk schilderij kun je er ook achter kwijt natuurlijk).

3. Schuifdeuren geven privacy

Woon je in een studio? Dan wil je rondom je bed vast wel wat privacy. Dat kan natuurlijk met een gordijn, maar een schuifpaneel geeft toch net wat meer privacygevoel. Of wat dacht je van de badkamer? Ook zo’n ruimte waar je privacy wilt en schuifdeuren een welkome, speciale oplossing zijn.

Ook leuk: deze Ikea hack laat zien hoe je van een pax-schuifdeur een gave roomdivider maakt in een studio appartement.

4. Schuifdeuren verbergen de wasmachine en dempen het geluid

Wasmachines zijn ook niet de mooiste apparatuur in huis en dat witgoed verbergen we dan ook graag achter deuren. Bovendien isoleren schuifdeuren het geluid net iets meer dan een gordijn en ziet het er ook nog best gaaf uit!

Bron: Etsy

4. Schuifdeuren geven het gevoel dat er meer is

Een schuifdeur hoeft eigenlijk helemaal niet echt iets te verbergen. Schuifdeuren kunnen ook gewoon mooi zijn en het idee wekken dat ze iets verbergen, terwijl de deuren eigenlijk gewoon aan de muur hangen.

Bron: Paperblog
Bron: Helendusko

5. Schuifdeuren zijn ideale roomdividers

In een open leefruimte, zoals een loft, zijn schuifdeuren perfecte roomdividers. Maar ook in ander soort huizen kunnen schuifdeuren (van glas of dicht materiaal) een welkome oplossing zijn voor het deels afsluiten van ruimtes.

Bron: Airows

En voor wie een schuifdeur eigenlijk helemaal niet bijzonder vindt, hebben we nog een ander soort deur gevonden..

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x voordelen van schuifdeuren in huis
Sluiten