Opbergen 11 jul 2015 Esmé Brinkman

5x tips voor jouw saaie boekenkast

Heb je een saaie boekenkast? Maar wil je de kast niet wegdoen omdat ‘ie zo handig is en al je boeken er precies in passen? Wij geven je vijf makkelijke tips om je boekenkast een nieuwe look te geven. Leg de focus eens op de achterkant van de kast!

Het verven of behangen van het achterbord kan al een groot verschil maken. Bekijk onderstaande beelden, laat je inspireren en plan een klus-middag in.

Boekenkast Roomed

1. Knalkleur

Kies één pakkende kleur, bijvoorbeeld felgeel, en geef de kamer meteen een zomerse boost.

boeken Roomed

2. Behang

Een mooi stuk behang doet ook wonderen. Bovenstaande variant is ook makkelijk zelf te maken met een potje gouden verf en een kurk. Stempelen maar!

boekenkast Roomed
Bron: Cup of Jo

3. Meerdere kleuren

Verf de achterkant van alle vakken in meerdere kleuren voor een regenboogeffect. Houd hierbij de rest van je interieur wel rustig. Zo wordt je boekenkast een echte eyecatcher.

Kast Roomed
Bron: BHG

4. Ton sur ton

Als je kiest om de boekenkast in één kleur te verven, kun je je accessoires hier ook op aanpassen. Om het helemaal goed uit te voeren, beplak je je boeken met rood kaftpapier.

>> Voeg pit toe aan je interieur met een vleugje rood

boekenkast Roomed

5. Hout

Vervang het saaie witte achterbord door mooie houten planken of schrootjes. Zaag de planken op maat, timmer ze tegen de achterkant van de kast et voilà!

Heb jij nog leuke ideeën om je boekenkast een nieuwe look te geven? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
5x tips voor jouw saaie boekenkast
Sluiten