Tafels 10 aug 2015 Esmé Brinkman

5x tips voor het stylen van een glazen koffietafel

Het stylen van een glazen koffietafel kan knap lastig zijn. De tafel staat vaak centraal in de woonkamer en is juist daarom een goede plek om je mooiste spullen tentoon te stellen. Maar hoe? In dit artikel geven we je een flinke inspiratie boost en laten we zien hoe je van jouw glazen koffietafel een stralend middelpunt maakt.

Maar check voordat je verder gaat eerst nog even de basisregels voor het stylen van je koffietafel.

glazen koffietafel Roomed

1. Gebruik de ruimte onder de tafel

Een glazen koffietafel is niet gemaakt om troepjes onder de tafel te verstoppen, zoals je bij houten koffietafels weleens ziet. Gebruik juist de ruimte! Zet er een bijzondere poef onder of ga voor een mooi vloerkleed. Het leuke van zo’n glazen koffietafel is dat alles wat er onder staat onderdeel wordt van de tafel. Heb je iets uitgezocht? Pas de styling van de accessoires óp de koffietafel hier dan ook op aan.

glazen koffietafel Roomed

2. Nog meer glas

Glas gecombineerd met glas geeft je koffietafel een chique uitstraling. Vooral als je het combineert met veel wit, grijs en zwart. Koop een mooie vaas, verschillende vormen theelichten of een paar grappige glazen beeldjes. Gebruik bij deze glazen accessoires een mooi boek als ‘onderzetter’. Anders valt het glas weg in de tafel en dat zou zonde zijn!

glazen koffietafel Roomed

3. Laat de tafel lekker leeg

Heb je een glazen koffietafel, die net als op de foto uit twee delen bestaat? Houd het bovenste deel dan leeg en style alleen het onderste gedeelte. Zo houd je de koffietafel mooi rustig. Leg bijvoorbeeld alleen op het onderste gedeelte een stapel (gekleurde) boeken.

glazen koffietafel

4. Of zet de koffietafel juist lekker vol!

Bij deze tip komen we toch even terug op tip nummer drie. Een lege koffietafel kan mooi zijn, maar we snappen ook best als je de koffietafel juist wilt gebruiken voor al je mooie spullen en accessoires. En daar is een glazen variant echt perfect voor! Dus leg de tafel vooral lekker vol. Door het glas blijft de tafel evengoed ruimtelijk en wordt het geen massief ‘blok’.

glazen koffietafel Roomed

5. Boeken

Dat de koffietafel een goede plek is om je mooiste boeken tentoon te stellen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar een glazen koffietafel vraagt om een iets andere aanpak. Zoek je boeken uit en sorteer de boeken met gekleurde kaften. Maak een mooie combinatie van verschillende felle kleuren en patronen en je zult zien dat dit je koffietafel minder ‘statisch’ maakt.

>> Klik hier voor een een overzicht van onze koffietafelboeken-tips

Reageer op artikel:
5x tips voor het stylen van een glazen koffietafel
Sluiten