5x tips voor het stylen van de vensterbank

Een vensterbank is de ideale plek voor het plaatsen van planten, potten en kaarsen. Maar het kan ook snel veranderen in een verzamelplek van prularia. Hoewel het hier vaak om kleine accessoires gaat, raakt het geheel al snel uit balans en creëer je in plaats van rust juist drukte. Daarnaast is het goed om na te denken over de stijl van je vensterbank het beste past bij de rest van je interieur. Een goed gestylede vensterbank kan je interieur namelijk helemaal afmaken.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen stijl. Zo houdt de een van veel groen, terwijl de ander het liever simplistisch houdt. Daarom hebben wij verschillende tips voor een goed gestylede vensterbank voor je op een rijtje gezet.

gulaaccenter21795x1024

Bron: Bloglovin

70percentpure-COLLAB-Levis-AmbianceHouseBrusselbloggingworkshop3

1. Shine bright

Een vensterbank wordt vaak in een neutrale kleur gelaten, maar gooi het eens om en geef het venster een boost met een felle of opvallende kleur. Zo wordt de vensterbank een echte eyecatcher. Je kunt ook het raamkozijn een kleur geven en hierbij een paar accesoires voor de vensterbank zoeken in dezelfde kleur. Dit geeft jouw interieur gelijk een boost!

Wil jij graag wat meer kleur brengen in huis? In dit artikel geven we meer voorbeelden van gekleurde kozijnen!

vensterbankplanten

2. Cluster je accesoires

Eerder hebben we al geschreven over deze designer trick voor kleine ruimtes, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: cluster je accesoires. Dit geeft rust en balans terwijl je wel verschillende vormen en formaten kunt gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een vensterbank vol planten in verschillende vazen of kies voor allerlei afbeeldingen in verschillende fotolijsten.

Veckansstillebenvintervitt1

3. Kies voor één kleur

Door vazen, potten, bloemen of kaarsen in één en dezelfde kleur te kiezen, creëer je rust. Wanneer je vensterbank zelf een kek kleurtje heeft, kun je juist accessoires in die kleur hierop plaatsen. Zo oogt het geheel niet te druk.

Je kunt deze tip ook doortrekken in je gehele huis door te kiezen voor een monotoon interieur!

vensterbankvazen

ff7

4. Eyecatcher

Houd je niet van een al te volle vensterbank? Kies dan voor een echte eyecatcher. Dit kan een vaas zijn, maar ook een lamp of een kaars kan het verschil maken. Door juist een transparant item in de vensterbank te plaatsen, houdt je zicht op buiten en is het venster toch niet kaal.

SFD7C9EA0EBFD684C33867F4942E5987F05_1200x

bloodandchampagne7890

5. Takken

Planten kunnen het zicht én licht nog weleens in de weg staan. Een alternatief? Takken! Deze kun je in vazen zetten of los neerleggen. Houd je in in dit geval wel in met de verdere aankleding van de vensterbank. Door de focus op de takken te houden, zorg je ervoor dat het geen chaotisch tafereel wordt. Wil je geen lange takken voor het raam? Maak dan bijvoorbeeld een vaas van takken!

Vergeet niet de artikelen hieronder te lezen voor het stylen van andere kleine plekken in huis!