Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 18 jul 2015

5x tips voor het inrichten van een huis met ronde muren

Ronde of ovalen muren geven een kamer al snel iets bijzonders en chiques. Maar.. het kan tegelijkertijd een vloek en een zegen zijn aangezien het niet de meest handige feature van het huis is. Heb je ronde of ovalen muren en weet je niet zo goed wat je daar nou mee moet? Het kan ook knap lastig zijn. Kasten, banken, dressoirs en schilderijen zijn nou eenmaal altijd rechttoe rechtaan. Iets tegen de muur plaatsen is daardoor bijna onmogelijk.

Wij geven je vijf tips voor het inrichten van een huis met ronde muren. Volg ze op en omarm jouw eigen ‘Oval Room’!

1. Nog meer ronde vormen

Versterk je ronde muren door een paar ronde meubels toe te voegen. De eettafel bijvoorbeeld of een mooie, ronde kuipfauteuil.

Maar wat voor ronde tafel kies je dan? Misschien kan deze Shop te look je helpen.

2. Centraal in de ruimte

Omdat het lastig is om meubels tegen de muur te zetten, moet je op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Zet je bank bijvoorbeeld eens in het midden van de woonkamer los in de ruimte. Door er een mooi gedecoreerd dressoir achter te zetten, wordt het meteen het statement van het huis.

3. Niet teveel poespas

Laat die prachtige ronde muren voor zichzelf spreken! Houd de kamer rustig, hang niet teveel aan de muur en schilder de muur in een neutrale kleur. Zo’n ovale wand is van zichzelf al bijzonder genoeg en heeft niet veel nodig.

>> Poeder roze is het nieuwe beige

4. Opbergruimte

Heb je geen ruimte om de muur onbenut te laten? Laat dan een wandvullende kastenwand maken. De ronde vormen komen het mooist tot hun recht met een mooie open, goedgevulde boekenkast.

5. De vloer

Een ronde kamer met rechte planken, dat kan, maar hoe mooi zou het zijn als je de vloer ook aanpast aan de ronde vorm? Kies voor een mooie Portugese tegel en leg de tegels ook rond neer. Is wel wat meer werk en bestel genoeg want je hebt meer snijverlies, maar het resultaat is dat meer dan waard.

Bekijk ook deze binnenkijkers voor nog meer inspiratie!

Reageer op artikel:
5x tips voor het inrichten van een huis met ronde muren
Sluiten