5x tips voor een nieuwe slaapkamer look binnen een paar minuten

Is de slaapkamer echt toe aan een make-over, maar heb je weinig tijd, geld en zin om er veel voor te moeten doen? Dat hoeft gelukkig ook niet. Door kleine en simpele dingen op en rondom je bed te veranderen, lijkt jouw slaapkamer binnen een handomdraai weer als nieuw.

Wij geven je vijf tips voor een nieuwe slaapkamer look, die je zelfs net voor het slapen gaan nog kan toepassen.

1. Verander de manier van je bed opmaken

Ga je de deur niet uit zonder het bed netjes op te maken? Of laat je de lakens juist lekker rommelig liggen? Probeer eens iets wat je normaal gesproken niet zou doen. Je zult zien dat je echt niet per se een nieuw dekbedovertrek nodig hebt voor een nieuwe look. Een andere manier van het bed opmaken, verandert direct de sfeer.

>> 15x je bed niet opmaken

Bron: Lucy Call

2. Maak iets van je voeteneind

Je ziet het vaak in luxe hotels of in Amerikaanse series: een bankje aan het eind van het bed. Waarom zou je dat thuis ook niet gewoon doen? Meestal gebruik je deze ruimte toch niet, terwijl die er vaak wel is. Gebruik bijvoorbeeld krukjes uit de woonkamer of ga op zoek naar een mooi vintage bankje.

>> 6x extra zitruimte aan het voeteneind van je bed

3. Verander de sfeer in de slaapkamer

Is jouw slaapkamer een oase van rust? Misschien is het een idee om dan iets meer pit en spanning in de slaapkamer te brengen. Dit kan al snel door een andere mix van prints en kleuren. Op zoek naar rust? Haal de prints dan zoveel mogelijk uit de kamer en ga voor een effen kleur.

Bron: www.goforthcreative.com

4. Customize dingen die je al hebt

Een compleet nieuwe aankleding voor je bed kan best duur uitpakken, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Het is eigenlijk ook veel leuker om zelf aan de slag te gaan. Maak daarom je eigen kussenslopen van een mooie stof, cutomize oude kussens met verf of stempels. Wees creatief, want zelfgemaakte details maken alles leuker.

5. Colorblock en mismatch

Combineer dingen eens compleet anders. Kies bewust voor kleuren en patronen, die tegen elkaar afsteken in plaats van de perfect match. Gebruik bijvoorbeeld verschillende kussenslopen bij een andere set lakens. Speel met kleuren, prints en structuren. Experimenteer met verschillende items, die jij mooi bij elkaar vindt staan.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x tips voor een nieuwe slaapkamer look binnen een paar minuten
Sluiten