6x tips voor een fijne entree zonder hal

Vooral wanneer je in een klein appartement woont, zou het goed kunnen dat je geen ‘echte’ gang hebt. Het is niet altijd de beste binnenkomer om meteen de keuken of woonkamer in te stappen, maar daarnaast is het ook weer een goede manier om je interieur te heroverwegen. In dit artikel geven we je zes handige en makkelijk uit te voeren tips zodat je een fijne entree zonder hal kunt creëren.

Houd je van veel wit in je interieur? Bekijk dan deze inspiratieboost vol lichte kleuren!

Bron: IKEA

1. Creëer een scheiding tussen de entree en de rest van de ruimte

Een scheiding kan een groots effect hebben. En hiervoor hoef je geen extra muur neer te zetten, het kan veel simpeler! Schilder de muur van de voordeur in een contrasterende kleur, leg bij de voordeur een ander soort vloer (bekijk voor voorbeelden hiervan even dit moodboard), of creëer een echte ontvangst met een mooi vloerkleed.

2. Maak goed gebruik van de muur of muren naast de deur

Je mist natuurlijk een aparte ruimte, waar je de jassen, schoenen en tassen uit het zicht kunt hangen. Daarom is het slim om de ruimte naast de deur goed te gebruiken. Koop een mooie kapstok of laat een garderobekast op maat maken. Een sidetable is altijd handig voor sleutels, sjaals, mutsen en handschoenen.

3. Ga voor een statement kapstok

Gewoon een paar haken aan de muur is vooral heel praktisch. Maar je kunt ook van de nood een deugd maken en gaan voor een statement kapstok. Zo wordt de entree echt onderdeel van de rest van je interieur. In dit artikel laten we je de zeven mooiste voorbeelden zien!

4. Doe extra je best op de styling

Omdat de kapstok en opbergers echt deel uitmaken van het interieur van de rest van de woning, is het belangrijk om even extra je best te doen op de styling. Style de sidetable met mooie opbergdozen, een vaas met bloemen en andere fijne accessoires.

Bron: WestElm

5. Een mooie spiegel

Wist je dat een ronde spiegel zorgt voor een positieve binnenkomst? Ronde vormen wekken betere gevoelens op dan scherpe hoeken. Daarnaast is een spiegel in huis altijd een goed idee, aangezien het de ruimte optisch vergroot. Zet een mooie sidetable neer en hang er een (vintage) ronde spiegel boven. Je zou de muur zelfs verder nog kunnen stylen met bijvoorbeeld een gallery wall. Zo zorg je meteen voor een persoonlijk touch! Voor de mooiste voorbeelden van ronde spiegels in de hal bekijk je dit artikel.

6. Pas de entree aan op de rest van je interieur

De laatste, maar misschien wel de belangrijkste tip: pas de entree aan op de rest van je interieur. Zo creëer je eenheid in je interieur en vooral bij een ruimte waar meerdere elementen met elkaar gecombineerd worden – zoals woonkamer, entree, keuken en home office – is het belangrijk om het geheel goed op elkaar af te stemmen. Je interieur krijgt hierdoor een rustige en weloverwogen look. Dus: bepaal de stijl met behulp van deze infographic, ga aan de slag met vier of vijf verschillende materialen en bepaal de kleuren vanuit eenzelfde kleurenpalet.

Reageer op artikel:
6x tips voor een fijne entree zonder hal
Sluiten