Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 11 feb 2017

5x ‘thuisregels’ om nooit meer te vergeten

Door alle interieuradviezen, trends, tips, droominterieurs en regels vergeten we nog weleens welke dingen ons huis nu écht fijn maken. En zulke regels zijn juist zo makkelijk! We snappen dat regels een beetje streng klinkt, dus geven we er voor het gemak een andere naam aan. Weg met strenge huisregels, wij stellen voor jou een aantal ‘thuisregels’ samen om nooit meer te vergeten.

Lees snel verder en laat je inspireren..

1. Het inrichten van je huis kan ook met een klein budget

Een fijn thuis betekent niet meteen dat je er veel geld aan moet spenderen. Iets simpels als het schilderen van een muur kan al zoveel verschil maken. En wat dacht je van al onze fijne DIY’s? Een goede manier om van een oud of goedkoop object een uniek meubel of accessoire te maken. Waardeer wat je wél al hebt, in plaats van te balen van het feit dat je droomhuis nog ver weg is.

2. Je hebt écht niet zoveel spullen nodig

Let’s face it, we leven nu eenmaal in een maatschappij waar we niet anders doen dan kopen, kopen en soms eens wat weggooien. Bedenk daarom bij elk leuke kledingstuk of woonitem of je het écht nodig hebt. Koop je het alleen maar omdat het in de uitverkoop is, om het vervolgens maanden later terug te vinden in een hoek van de kast (soms zelfs met het prijskaartje er nog aan)? Opruim goeroe Marie Kondo kan je helpen met orde scheppen in de chaos: een samenvatting van haar wereldberoemde opruim methode lees je hier!

3. Planten en bloemen maken een ruimte altijd beter

Planten en bloemen filteren de lucht, maken een kamer gezellig en zijn eigenlijk de beste accessoires die je in huis kunt halen. Onze favorieten? De Monstera, de ‘bananenplant en planten met roze bladeren. En voor als je geen groene vingers hebt: Deze planten zijn niet kapot te krijgen.

4. Onder ‘thuis’ valt niet alleen je huis, maar ook de omgeving

Onthoud goed: de omgeving kan jouw droomhuis maken of breken. Het hebben van een klein huis heeft heel wat voordelen en jouw kleine studio in de grote stad kan voelen als een enorm koninkrijk!

Bron: MilaBlogg

5. Blijf dichtbij jezelf

Volg niet blind elke trend die voorbij komt. Gebruik de inspiratie – check hier bijvoorbeeld de trends van 2017 -, maar vertaal het naar je eigen smaak. Houd je van je vintage bank ook al is de de fluwelen bloemenstof een beetje vaal geworden? Geniet er vooral nog even van! Vind je de Bohemian look prachtig, maar houd je meer van strak, simpel en basic? Probeer deze twee stijlen dan met elkaar te combineren.

We hopen dat je iets aan deze regels hebt en dat je ze vanaf nu altijd in je achterhoofd zal houden. Of het nu gaat om een tijdelijk huis of om het huis waar je nog lang zal blijven wonen!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x ‘thuisregels’ om nooit meer te vergeten
Sluiten