Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur mei 20, 2015

5x thuis de zomer doorkomen zonder tuin of balkon

Terwijl iedereen zijn tuin of balkon klaar maakt voor het mooie weer, zit jij groen van jaloezie binnen. Jij hebt namelijk geen buitenruimte en bent met mooi weer dan ook direct te vinden op het terras of in het park. Geen straf natuurlijk, maar je zou best weleens in je luie zondagse outfit een buitenervaring bij jou thuis willen hebben.

Ook als je geen tuin of balkon hebt, kan dat gewoon. Wij geven je een aantal slimme oplossingen!

Bron: Flickr
Bron: Flickr
Bron: Mocha

1. Haal buiten naar binnen

Als je geen buitenruimte hebt, dan haal je buiten wel gewoon eigenhandig naar binnen. Fris je huis op met planten en bloemen. Maak van een roomdivider een verticale tuin of begin je eigen kruidentuintje in de keuken.

Check: 10 tips om buiten naar binnen te halen

Bron: Flickr
Bron: Reda
Bron: Bohemian Chic

2. Maak gebruik van je ramen

Weg met die gordijnen en luiken! Hang in plaats van die verduisterende stoffen maar een aantal groene planten voor de kozijnen. Heb je een prachtig en groen uitzicht? Laat dan vooral je venster zo leeg mogelijk zodat je constant op een groene oase uitkijkt.

Bron: Karin Foberg

3. Goed nep

Mis jij dat gazon? Wil jij het liefst picknicken in je eigen woonkamer met het groene gras tussen je tenen? Fake it, until you make it! Wat dacht je van een vloerkleed zo groen en hoogpolig als gras of ga je liever voor een picknicktafel met ècht gras op het blad?

Check: 7x kunstbloemen die niet van echt te onderscheiden zijn

Bron: The Selby

4. Doe alsof je buiten bent

Wat doe jij het liefst buiten? Chillen in de hangmat, in de tipi tent of met je kleedje op de grond? Breng je favoriete buiten-item gewoon naar binnen en omring jezelf met planten en een goed boek, zoals je buiten ook zou doen.

DIY: tweepersoonshangmat voor de warme zomeravonden

Bron: Hippie luxe Hub
Bron: Elizabeth Ashleigh

5. Een Frans balkon is ook een buiten

Nu willen we je absoluut niet horen klagen, want een Frans balkon is wel degelijk een buitenruimte. Gooi die deuren maar open, zet je stoel voor het raam en zonnen maar!

Check: 4 tips voor optimaal genieten in de zon op een super klein balkon

Hoe kom jij het best de zomer door zonder tuin of balkon?

Reageer op artikel:
5x thuis de zomer doorkomen zonder tuin of balkon
Sluiten