Florence
Florence Badkamer 8 jul 2014

5x simpele (en goedkope) tips om je verouderde badkamer te pimpen

Wanneer je net een huis hebt gekocht, kunnen we ons zo voorstellen dat het eventueel verbouwen van de badkamer nog even uitgesteld moet worden. Of misschien heb je nog niet zo gek lang geleden je badkamer verbouwd (zeg slechts enkele jaren geleden), maar zou je deze het liefst toch alweer willen aanpakken, alleen is het budget niet toereikend. Wat nu?

Om nou niet meteen duizenden euro’s in de achteruit te hoeven gaan, geven we 5 simpele budget tips die toch voor een groot effect kunnen zorgen.

1. De wastafel

Afhangende van het soort wastafel dat je hebt, zijn er meerdere mogelijkheden. 1. Heb je geen of een oud los kastje onder je wastafel staan, vervang deze dan door een nieuwe of kijk eens bij de kringloopwinkel voor een uniek vintage exemplaar. 2. Toch geen geld voor een nieuw kastje, verf dan de deuren in een andere kleur en vervang de knoppen. 3. Heb je een losse bak als wastafel dan zou je deze ook nog kunnen vervangen voor een nieuw exemplaar.

2. De accessoires in de badkamer

Waar knoppen op kasten samengaan, gaan wastafels, baden en douches hand in hand met accessoires als kranen en douchegordijnen. Heb je genoeg van die strakke zilveren kraan, ga dan eens voor bijvoorbeeld een koperen versie. Wow, dat kan zowel uitpakken in een industriële look als een romantisch landelijke look. Geef je badkamer een speelse touch met een vrolijk douchegordijn. En als je wc zich in de badkamer bevindt, kun je ook de wc-bril een keer wisselen voor een gekke print. Of wat dacht je van een opvallende spiegel boven de wastafel(s) voor een groots effect?!

3. De muren

Alleen al met een nieuwe kleur op de muur of een origineel behang lijkt je badkamer zo goed als nieuw. Als je felle kleuren in je badkamer hebt, switch dan eens naar natuurlijke lichte kleuren voor een rustig en spa-achtig effect, maar ben jij juist klaar met die saaie witte muren? Geef ze dan een knallende kleur of een opvallend behang. Hier kun je wel een beetje experimenteren. Vind je het namelijk niks, dan verf je er zo weer een nieuwe kleur overheen.

4. De verlichting

Verlichting in de badkamer is vaak vrij eenvoudig. Veelal zien we spotjes in het plafond, maar heb jij nou lampen boven je wastafel, naast je spiegel hangen dan zou je erover kunnen nadenken deze te vervangen voor nieuwe exemplaren. Of kijk voor een glamour look eens of je een kroonluchter kunt ophangen.

5. De finishing touches in de badkamer

Als aanvulling op bovengenoemde punten of als je echt even geen budget hebt, dan zijn er natuurlijk de finishing touches die ook al een groot verschil kunnen maken. Denk hierbij aan het neerzetten van kaarsen langs het bad of op het wastafelblad. Zet verse bloemen of een grote plant in een mooie pot neer voor natuurlijke accenten.

Meer lezen over de badkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x simpele (en goedkope) tips om je verouderde badkamer te pimpen
Sluiten