5x ruimte besparen met de marine look in huis

Of je nou in een boot woont of gewoon, zoals de meeste mensen, in een huis: één ding hebben we allemaal gemeen en dat is ruimte besparen. Daar zijn die bootmensen toch wel heel goed in! Reden genoeg om een aantal ruimtebesparende ideeën over te nemen en de marine look in huis te halen.

Want ook al woon je in een enorme mansion, dan nog kun je prima voor die marine look gaan.

1. De bedstee

Eentje die in elke boot terugkomt is de bedstee. Deze slaapplaats kun je op maat laten maken of makkelijk zelf maken van wat houten planken. Onder het bed wordt zo ruimte gecreëerd voor opberg, maar ook naast het bed kan je ingebouwde kastruimte creëren, die je kan afsluiten met een deur of gordijntje (zo kun je nog meer ruimte besparen). Leuk voor in de kinderkamer!

Bron: taringa

2. Sloep wordt koffietafel

Heel handig is deze oude sloep, die wordt gebruikt als koffietafel èn als opbergruimte. Leg er een glazen plaat op en je hebt zo een nieuw en origineel item in je interieur. Zet hem even rechtop of hang hem aan de muur en maak er een boekenkast met legplanken van.

3. Opvouwbare wasmand

Heb je ook zo’n hekel aan rondslingerende was? Met deze opvouwbare wasmanden wordt de was doen direct een stuk leuker! Na gebruik kun je ze gewoon opvouwen, opbergen of gebruiken voor andere spullen, zoals rondslingerend speelgoed. Multifunctioneel dus!

Wil je ook zo’n praktische wasmand? Hier geven we een paar leuke voorbeelden.

4. Peddel aan de muur

Een simpel idee om een instant nautische look te creëren in je hal: hang gewoon een peddel aan de muur en gebruik deze als kapstok. Bevestig er meerdere hangers aan om al je jassen, sjaals en tassen op te bergen.

5. Visnet

Wist je dat een visnet niet enkel gebruikt kan worden om vis mee te vangen? Je kan er ook het speelgoed van je kinderen mee opbergen. Bevestig het net aan een deur, aan een muur of aan de zijkant van je bed en stop er knuffels of boeken achter.

Meer inspiratie voor een opgeruimde kinderkamer vind je hier.

Reageer op artikel:
5x ruimte besparen met de marine look in huis
Sluiten