admin
admin Spots 4 apr 2014

5x Roomed’s leukste weekendtips

Thank god it’s friday. Heb jij nog geen weekendplannen? Geen zorgen. Wij hebben vijf tips voor je om je van de bank af te houden. Van interessante en intrigerende (kunst)tentoonstellingen tot inspirerende woonbeurzen en vintage rommelmarkten.

Wat: Affordable Art Fair
Waar: De Timmerfabriek, Maastricht
Wanneer: 3 t/m 6 april
Waarom: In 1996 opende Will Ramsay ‘Will’s Art Warehouse’ in het zuidwesten van Londen om de toenemende belangstelling voor hedendaagse kunst en de gesloten Londense galeriewereld te overbruggen. Vandaag de dag is dit initiatief uitgegroeid tot het wereldwijde fenomeen de ‘Affordable Art Fair’. Het vindt nu plaats in steden als Amsterdam, Brussel, New York, Milaan, Singapore, Hamburg, Mexico City, Seattle, Stockholm, Hong Kong en komend weekend in Maastricht. Kijk voor meer informatie hier.
Ps: wij namen onlangs nog een kijkje in het gave huis van Sebastiaan van Kuijk, fair director van de beurs.

Wat: Motel Mozaique festival
Waar: Centrum, Rotterdam
Wanneer: 4 en 5 april
Waarom: De 14e editie van het Motel Mozaique festival vindt plaats op diverse locaties in het centrum van Rotterdam (o.a. Rotterdamse Schouwburg en Rotown). Het programma bestaat uit bekende en minder bekende, maar vooral, toffe muziekacts, indringend theater en opvallende beeldende kunst. Vooral op muziekgebied is het festival voor de bezoeker altijd een ware ontdekkingstocht. Kijk voor meer informatie en de line-up hier.

Wat: Museum weekend
Waar: Overal in Nederland
Wanneer: 5 en 6 april
Waarom: Ruim 300 musea door heel Nederland organiseren dit weekend allerlei activiteiten. Entree is vaak gratis of laag. Het perfecte moment om dus eens een dagje uit te trekken voor een leuk museum. Kijk voor de deelnemende musea hier.

Wat: Sunday market
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 6 april
Waarom: Ben jij liefhebber van de Londense markt Camden? Dan is de Sunday Market ook echt iets voor jou! Hier vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, vintage, betaalbare kunst en biologische producten. Het biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen. Tegelijkertijd is het voor publiek een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met uniek ontwerp. Kijk hier voor meer informatie.

Wat: Kom in de Kas
Waar: 23 regio’s in Nederland
Wanneer: 5 en 6 april
Waarom: Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) openen dit weekend hun deuren. Ze laten zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. Kijk voor een glastuinder bij jou in de buurt hier.

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten