Renée Leeuw
Renée Leeuw Beurs 27 mei 2015

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Dus pak je agenda er maar bij en noteer!

Wat: The Wunderkammer’s Exotic shop for a week
Waar: Hotel Droog, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 29 mei t/m Zondag 7 juni
Waarom: Omdat deze pop-up winkel maar twee keer per jaar te bezoeken is en omdat je hier telkens weer verrast wordt door het geweldige decor. The Wunderkammer is een initiatief van twee kunstige bloemisten, die werkelijk de meest gave dingen doen met bloemen, planten en bomen. Komende week siert The Wunderkammer de serre en galerij in Hotel Droog. Het thema is exotisch en we verwachten dan ook dat we hier heel wat inspiratie gaan opdoen voor een zomerse sfeer in huis! Op 3 juni wordt een speciale workshop georganiseerd, waarvoor je je hier kunt aanmelden.

Bron: Facebook

Wat: Piccalilli Food Camp
Waar: Museumpark, Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 29 t/m zondag 31 mei
Waarom: Een gezellig event waar food centraal staat en begeleid wordt door heerlijke deuntjes. Er is live muziek van bandjes, singer-songwriters en DJ’s; er zijn tafeltennistafels, een springkussen voor de kids en je kunt meedoen aan twister! Check vooral even de food line-up, dat is namelijk een optelsom van teveel lekkernijen om op deze pagina te zetten! De Food Camp is open vanaf 16:00 uur.

Wat: Sissy-Boy Summermarket
Waar: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 30 mei
Waarom: Een leuk event in de buitenlucht! Eigenlijk is hier voor ieder wel wat wils. Er is muziek (o.a. Wicked Jazz Sounds en Je Veux Vlaner), er is food, toneel en een markt vol leuke producten; van lifestyle en mode tot interieur en kunst. Ben je in een actieve bui? Volg een workshop bij de Vondelgym (de sportschool van Arie Boomsma) of geef je op voor een sessie longboarden of yoga & meditatie. Liever iets creatiefs? Teel je eigen micro-groenten. Het even is duurt van 10:00 tot 18:00 uur.

Bron: Facebook

Wat: Kromkommer Pop-Op Shop
Waar: Hoog Catharijne, Utrecht
Wanneer: 18 t/m 31 mei
Waarom: Een ontzettend leuke pop-up shop voor afgekeurde groenten. Yes, hier vind je alle kromme wortels, gekke peren en vervormde appels, die de schappen van de supermarkt niet halen. Zonde en daarom staat het thema ‘verspilling’ in de Kromkommer winkel centraal. Er worden verschillende sappen en soepen gemaakt van verspilde groenten en fruit, de meubels in het pand zijn gered en ook het pand zelf is gekozen, omdat het leeg stond vanwege verbouwing. Daarnaast kun je workshops en lezingen volgen rondom het thema.

Wat: Kunst RAI
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: woensdag 27 t/m zondag 31 mei
Waarom: Kunst RAI is een enorme kunstbeurs met ruim 60 deelnemers vanuit het hele land. Naast de exposities van verschillende galerijen zijn er diverse activiteiten en worden er bijvoorbeeld vintage films van Andy Warhol getoond.

Waar komen we jou tegen dit weekend?

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten