Renée Leeuw
Renée Leeuw Event 25 mrt 2015

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Pak je agenda er maar bij en noteer..

Wat Ikea Pop-Up shop
Waar Amsterdam
Wanneer vrijdag 27 t/m zondag 29 maart
Waarom Je hebt afgelopen week ongetwijfeld wel de video langs zien komen, waarin een Ikea kunstwerk zomaar in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem hangt. Dat was natuurlijk een reclamestunt van Ikea ter promotie van de nieuwe kunstcollectie in samenwerking met straatartiesten. De nieuwe collectie is vanaf april verkrijgbaar bij Ikea, maar je kan aanstaande vrijdag alvast een voorproefje nemen bij de pop-up shop in de Utrechtsestraat, Amsterdam. Meer info en openingstijden vind je hier.

Wat Kruidenworkshop
Waar Lelystad
Wanneer Zaterdag 28 maart
Waarom Je eigen kruidentuintje laten groeien is veel leuker en voordeliger dan telkens bij de AH een bosje peterselie te kopen. Maar het is natuurlijk nóg leuker als je dan ook van alles kan maken van je eigen kruiden, zoals bijvoorbeeld kruidenboter of kruidenthee. Tijdens de kruidenworkshop leer je werkelijk alles over kruiden en wat je ermee kan doen. Er zijn nog een paar plekjes vrij dus haast je!

Wat Pure Markt
Waar Park Frankendael (Amsterdam-Watergraafsmeer)
Wanneer Zondag 29 maart
Waarom Alles draait op deze markt om puurheid. Pure producten: van food tot non-food. Dat alles gaat samen met lekkere muziek en een gezellige sfeer. Je hoeft uiteraard geen entree te betalen. Meer info? Kijk even op de website.

Wat Open Toren Dag
Waar Amsterdam
Wanneer Zaterdag 28 maart
Waarom Omdat dit je kans is om torens van Amsterdam een keertje vanbinnen te bekijken en uiteraard Amsterdam te bekijken vanuit een ander hoogtepunt. Deelnemende torens zijn onder andere de de Faralda kraantoren (waar nu een superdeluxe hotel gevestigd is), de Westertoren en het REM-eiland. De torens zijn open van 10:00 tot 16:00 uur en alle deelnemende toren vind je hier.

Wat Tweetakt/Kaap
Waar Utrecht
Wanneer 27 maart t/m 12 april
Waarom Omdat dit enorme kunstfestival werkelijk voor iedereen wel iets heeft en je dus zelfs met je super jonge broertje èn stokoude moeder een beetje kunst kan snuiven. Van comedyshows tot beeldende kunsten en van dansvoorstellingen tot artistieke games; het programma is fully loaded, dus kijk zelf maar even hier.

Overigens opent aanstaande vrijdag ook één van onze favoriete expo’s en willen we je ook nog even herinneren aan het Culy Food Festival tijdens het paasweekend.

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten