5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Voor we het vergeten… tijdens het paasweekend organiseert ons zusje Culy.nl een Food Festival en vandaag wordt de line-up bekend gemaakt! Check snel alle ins en outs van het Culy Food Festival.

Wat: Cinedans on tour
Waar: Openbare Bibliotheek Amsterdam
Wanneer: Zondag 1 maart
Waarom: Houd je van dans? Dan houd je ongetwijfeld ook van dansfilms en heb je vast weleens gehoord van het Cinedans Festival. Dit festival vindt van 11 t/m 15 maart plaats in EYE, maar voor wie niet kan wachten, wordt deze zondag alvast een voorproefje gegeven in de OBA. Daarnaast worden onder meer de winnende films van Cinedans Festival 2014 getoond. Entree is €5,- en OBA-pashouders of stadspashouders mogen gratis naar binnen. Check het facebookevent voor alle ins and outs.

Wat: Stukafest Breda
Waar: Breda
Wanneer: Donderdag 25 februari
Waarom: Vorige week stelden de studenten van Groningen hun kamers nog open voor concerten, theatervoorstellingen, films en andere culturele uitingen; deze donderdag is het aan de studenten van Breda. Denk aan locaties als een woonboot, het witte torentje aan de kraanstraat en een kelder middenin het centrum. Met een passe-partout van €15,- kun je drie rondes meemaken en voor een vijfje pak je ook nog het eindfeest mee. Check alle info op de website: stukafest.nl

Wat: IJhallen
Waar: NDSM-werf, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 28 februari & zondag 1 maart
Waarom: Omdat dit de grootste rommelmarkt is, waar je de meest unieke vondsten voor een prikkie binnenharkt. Vroege vogels grijpen de gaafste items dus als je een beetje een ochtendmens bent, kom dan vooral lekker vroeg in je weekend naar de NDSM-werf en ga daarna lekker bij Pllek zitten (psst.. zij organiseren in het weekend vaak ook nog leuke dingen!).

Wat: Tuinidee 2015
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer: 26 februari t/m 1 maart
Waarom: Omdat de lente er weer aan komt en het dus de hoogste tijd is om je tuin, balkon of dakterras klaar te maken voor een nieuw seizoen. Natuurlijk geven wij je al heel wat inspiratie voor de tuin, maar we kunnen ons best voorstellen dat je ook wel wat offline inspiratie kan gebruiken. Bij Tuinidee vind je o.a. een speeltuin met klimboom, een plantenproeverij vol vergeten groenten, de flowerpowertuin met geestverruimende kleuren en geuren en het lusthof vol verleidelijk groen. Entree kost €11,50 in de voorverkoop kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen en de inspiratiehallen zijn geopend van 10:00-18:00 uur (vrijdag tot 22:00 uur).

Wat: Edelwise
Waar: Het Sieraad, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 27 februari
Waarom: Omdat het de laatste vrijdag van de maand is en dat betekent: een extra grote vrijmibo. Daar zorgen ze bij Edelwise gelukkig wel goed voor met lekkere muziek, lekkere hapjes, frisse
biertjes en een gezellige sfeer met de leukste borrelaars. Need we say more? Tickets koop je gewoon aan de deur voor een tientje. Check het facebookevent om te zien wie er nog meer gaan!

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten