Renée Leeuw
Renée Leeuw Beurs 26 nov 2014

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Wat: Amsterdam Art Weekend
Waar: Amsterdam
Wanneer: 27 t/m 30 november
Waarom: Kunstliefhebbers, eat your heart out! Tijdens het Amsterdam Art Weekend is onze hoofdstad dé ontmoetingsplaats voor iedereen die van kunst houdt. De non-profit organisatie Amsterdam Art, die zich richt op de jonge high-potentials in de kunst-scene van Amsterdam, brengt jong talent samen met kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals in binnen- en buitenland. Op verschillende locaties in de stad worden speciale exposities georganiseerd, maar ook kun je luisteren naar debatten en lezingen of een bezoekje brengen aan de ateliers van kunstenaars. Een tentoonstelling, die je zeker niet mag missen, is die van Tony Oursler in de Oude Kerk. Met projecties van video-opnames uit zijn New Yorkse studio zet Oursler de bezoekers voor een vraagstuk: hoe onderscheiden we de virtuele wereld van de echte? Verder kun je dit weekend ook nog genieten van kunstfilms en documentaires, die Amsterdam Art in samenwerking met IDFA organiseert. Bekijk hier het hele programma van het Amsterdam Art Weekend.

Wat: Boekenfestijn
Waar: Maastricht
Wanneer: 27 t/m 30 november
Waarom: Alle boekenwurmen kunnen dit weekend losgaan op het Boekenfestijn. Hier vind je meer dan een miljoen nieuwe boeken in alle genres en daarnaast nog ontzettend veel hobby-artikelen, zoals kantoorartikelen, puzzels, spelletjes, culinaire hebbedingen enzovoorts. Denk aan enorme beurshallen met eindeloze tafels waar boeken op uitgestald liggen, die ook nog eens te koop zijn met enorme kortingen. Overigens is toegang tot het Boekenfestijn helemaal gratis! Kijk voor meer informatie even op de website.

Wat: Meesterlijk design & ambacht
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 28 t/m 30 november
Waarom: Een mini pop-up stad in de Westergasfabriek, waar ambachtslieden, creatieve designers en food-kunstenaars hun werk laten zien. Meesterlijk brengt traditioneel vakmanschap en modern design samen. Bezoekers van de mini stad-in-een-stad kunnen producten rechtstreeks bij de ontwerper kopen en zien waar het vandaan komt, welke materialen gebruikt worden en wie het product maakt. Naast producten kopen wordt de bezoeker ook zelf uitgedaagd om zijn handen te gebruiken. Meesterlijk organiseert diverse DIY workshops, demonstraties en proeverijen, zoals de chocoladeproeverij en de presentatie van het Parfum van Amsterdam. Kijk hier voor alle deelnemers en het programma.

Wat: Country & Christmas Fair
Waar: Kasteel de Haar Utrecht
Wanneer: 26 t/m 30 november
Waarom: Om alvast lekker in de kerstsferen te komen! De laatste dagen van november vind je achter de poorten van Kasteel de Haar nabij Utrecht een gezellige kerstmarkt in een sprookjesachtige setting vol sfeervolle lichtjes, kerstbomen en gezellige muziek. Met ruim 200 stands vol lekkernijen, kerstcadeaus, kleding en decoratie kom je hier helemaal in de kerstsferen! Meer informatie vind je hier.

Wat: Amsterdam Light Festival
Waar: Amsterdam
Wanneer: 27 november t/m 18 januari
Waarom: Omdat het de komende maanden veel te donker wordt, zetten we Amsterdam in de spotlights met maar liefst 40 lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars. We schreven hier eerder vandaag al over dus check maar even voor meer info en een sfeerimpressie.

Zoals je ziet, is er de komende tijd ontzettend veel leuks te doen in onze hoofdstad. Vergeet ook vooral niet de laatste dagen van het International Documentary Festival Amsterdam nog even mee te pakken. De must-see docu’s van dit jaar vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten