Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 14 nov 2014

5x Roomed’s leukste weekendtips

Thank god it’s Friday. Heb jij nog geen weekendplannen? Geen zorgen. Wij hebben vijf tips voor je om je van de bank af te houden. Van interessante en intrigerende (kunst)tentoonstellingen tot inspirerende woonbeurzen en vintage rommelmarkten.

Wat: Kantor
Waar: Amsterdam
Wanneer: 14 t/m 16 november
Waarom: Het leegstaande pand de Sloot Office in Amsterdam Westpoort krijgt dit weekend een culturele bestemming. Tijdens het driedaagse festival wordt de lege werkvloer een podium voor muziek, kunst, theater, dans, technologie en andere creatieve concepten. Deelnemers zijn onder andere EYE, Het Nationale Opera & Ballet, het Boijmans van Beuningen Museum en de Kleine Komedie. Naast cultuur en kunst kun je uiteraard ook je buikje rond eten bij de Neighbour Food Market. Ga naar de website voor het uitgebreide programma en ticketverkoop. Onderstaand filmpje geeft alvast een sfeerimpressie!

Wat: Restaurant Day
Waar: Wereldwijd
Wanneer: Zaterdag 15 november
Waarom: Steeds vaker zien we eettentjes en winkels, die tijdelijk een invulling geven aan leegstaande panden. Het pop-up concept is een groeiend fenomeen dat wij ontzettend aanmoedigen. In dit kader zullen op Restaurant Day opeens overal restaurantjes, bars en koffietentjes opduiken voor één dag. Wereldwijd en verspreid door ons land worden de meest uiteenlopende tentjes geopend met de meest uiteenlopende concepten en menu’s. Van hete-peper gerechten tot experimentele wereldmaaltijden en van exotische biertjes tot ongewone cocktails. Check de wereldkaart en ontdek de pop-ups in jouw buurt.

Wat: Crossing Border Festival
Waar: Den Haag
Wanneer: 13 t/m 16 november
Waarom: Het Crossing Border Festival is een internationaal festival voor liefhebbers van muziek en boeken. Je kunt hier luisteren naar interviews en lezingen van onder andere Joost van Bellen, Anna Drijver en Maartje Wortel, verschillende artiesten treden op en de AKO literatuurprijs 2014 wordt uitgereikt. Kijk voor het programma even op de website.

Wat: IJ-Hallen
Waar: Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 15 & zondag 16 november
Waarom: Dit weekend vind in de IJ-Hallen op het NDSM-terrein in Amsterdam weer een grootste vlooienmarkt plaats, waar je de meest gave vintage items en gekke vondsten voor een prikkie op de kop kunt slaan. De IJ-Hallen zijn altijd druk bezocht dus als je echt unieke spullen zoekt, kun je het beste vroeg in de ochtend gaan. Kijk voor meer informatie en bereikbaarheid op de website.

Wat: De intocht van Sinterklaas
Waar: Gouda
Wanneer: Zaterdag 15 november
Waarom: Gek gekleurde pieten, pepernoten, taai taai, liedjes, de goedheiligman himself eh.. need we say more? Dit feestje heeft natuurlijk helemaal geen uitleg nodig. Alle praktische informatie, route en dergelijke hier.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten