5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Het eerste weekend van september en voor velen het laatste weekend van de zomervakantie. Reden genoeg om extra leuke dingen te doen, dus pak je agenda er maar alvast bij!

Bron: Valtifest

Wat: Valtifest
Waar: NDSM-werf, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 3 september
Waarom: Één van de grootste verkleedpartijtjes van de zomer is Valtifest. Dit jaar is het thema ‘On Fire’ en wij zitten hier op de redactie al hard te brainstormen over een passende outfit. Van hete Sriracha-pakjes tot luciferstokjes en gekke Pokemons; wij zijn er nog niet helemaal uit.. Kaartjes kopen doe je online.

Wat: Foodiefest
Waar: Kerkbrink, Hilversum
Wanneer: 2 t/m 4 september
Waarom: Van Valtifest naar Foodiefest, de tweede tip in de weekendtips voor de eerste dagen van september. In het kader ‘Hilversum on Air’ geniet je op dit festival van muziekacts, een VSOP borrel, de Open Studio Dagen en natuurlijk het food truck festival.

Wat: Sunday Market
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: Zondag 4 september
Waarom: Elke eerste zondag van de maand vind je rond de Westergasfabriek een aantal leuke standjes voor food, fashion en interieur items. Het Westerpark is sowieso altijd een fijne spot voor de zondag, zowel met mooi als minder mooi weer. Met een zonnetje zit je lekker op het terras bij De Bakkerswinkel of Pacific Parc (of gewoon op een kleedje in het park natuurlijk), terwijl je op een regenachtige dag lekker een filmpje kunt pakken in het Ketelhuis.

All The King's Daughters treden op zaterdag op in het Festivalhart! #stadsfestival

A photo posted by Stadsfestival Zwolle (@stadsfestival) on

Wat: Stadsfestival Zwolle
Waar: Rodetorenplein, Zwolle
Wanneer: 2 t/m 4 september
Waarom: Houd je van muziek, dans en theater? Dan is dit festival een goede tip voor jou. Op het water kun je via verschillende vaarroutes per boot de voorstellingen bezoeken of laat je door een vaartaxi naar de juiste locatie brengen. Je kunt uiteraard ook vanaf de kade meegenieten van het festival.

City guide: 7x de leukste spots van Zwolle

Wat: Nederlands Theater Festival
Waar: Amsterdam
Wanneer: 1 t/m 11 september
Waarom: Tien dagen lang theatervoorstellingen. Dat is wat het Nederlands Theater Festival biedt. Hoogtepunten in het programma zijn – volgens de jury – Borgen, De man door Europa en Helpdesk. Verder worden er prijzen uitgereikt en lezingen georganiseerd rondom het festival. Kaartjes kun je alvast online bestellen.

Kun jij deze lijst met weekendtips aanvullen? Laat een reactie achter onder dit artikel!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x Roomed’s leukste weekendtips
Sluiten