Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 23 april 2015

6x oude zeecontainers in een nieuw jasje

Zeecontainers worden allang niet meer alleen maar in de zeescheepvaart gebruikt. Steeds vaker duiken de containers op in steden of juist puur in de natuur, als woning voor studenten, horecagelegenheid, winkel of zelfs als toilet.

Oude zeecontainers trekken steeds weer een ander jasje aan. Wij zetten zes gave transformaties op een rijtje!

Bron: ziegler build

1. Stapelen maar

Hoe cool, dit huis bestaat uit maar liefst 31 gestapelde zeecontainers. Alle beelden en info vind je hier.

Bron: Kohler

2. Kunstig toilet

Dat is nog eens wat anders dan die lelijke Dixie. Deze container werd gepimpt tot een mobiel toilet en ook nog eens voorzien van een speciaal waterzuivering-systeem. Bekijk hier het hele project.

3. Optrekje met groen dak

Hoe zorg je ervoor dat een container meer bij de natuurlijk omgeving past? Nou, zo dus! Door er een enorm dakterras op te maken met veel groen, gras en planten. Benieuwd hoe de container er vanbinnen uit ziet? Dat zie je hier.

Bron: Facebook

4. Plekk

Wellicht komt deze plek je wel bekend voor. Plekk is een horecagelegenheid op de NSDM-werf (Amsterdam), waar je terecht kunt voor een lekkere lunch, een drankje, terrasje, yoga les of een movie op groot scherm. Plekk bestaat uit enorme zeecontainers en een groot raampui, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het IJ.

5. Zomerhuis

Door de terracotta kleur van het zand past deze oranje container heel goed in de natuurlijke omgeving van Portugal. De container wordt gebruikt als zomerhuis met hangmat en al! Een perfecte getaway, niet te groot en heerlijk in de natuur. Het interieur is overigens verrassend modern, zoals je ziet.

6. Fabriek

De mobiele fabriek is een bijzonder initiatief. Het idee is om van al het afval dat wij mensen produceren nieuwe bouwstenen te maken voor huizen. De bouwstenen zijn net als LEGO makkelijk op te stapelen tot een huis. De mobiele fabriek wordt verplaatst in een zeecontainer. De zeecontainer krijgt dus eigenlijk geen nieuw jasje, maar de container vormt hier zelf het jasje. Meer weten? Kijk dan even hier.

Reageer op artikel:
6x oude zeecontainers in een nieuw jasje
Sluiten