5x must-have planten voor in huis die goed zijn voor je gezondheid

Wij maken er hier op de Roomed redactie geen geheim van dat we dol zijn op planten. Ze zijn ideaal als decoratie in huis, een perfecte manier om meer kleur in je interieur te brengen en bovendien zijn planten ook nog eens goed voor je gezondheid. De groene sfeermakers werken namelijk als luchtfilter en zetten CO2 om in zuurstof, waardoor jij weer een stuk vrijer kunt ademhalen. Als je het zo bekijkt zijn planten eigenlijk onmisbaar in huis!

In dit artikel zetten we vijf planten op een rijtje, die niet alleen mooi, gezond of een handig hulpje zijn voor in huis. Ben je bang dat jij deze planten niet in leven kunt houden? No worries, want deze planten hebben nauwelijks verzorging nodig en als het toch dreigt mis te gaan, vind je hier zeven tips voor het verzorgen van planten in huis.

1. Sarracenia

roomed-planten-gezond
mooiwatplantendoen

Ook wel bekend als de trompetbekerplant, vanwege de trompetvormige kokers. De kokers van deze plant lokken insecten in de val en de geurende nectar van de Sarracenia helpt daar verdomd goed bij. Een ideaal hulpje voor in huis dus!

2. Coffea arabica

roomed-planten-gezond
bakker

De koffieplant. Een must voor iedere koffieliefhebber natuurlijk! Hoewel deze plant niet per se een bijzondere werking heeft, is het wel een gezonde en groene toevoeging voor thuis. De plant kan wel twaalf meter hoog worden, maar let op: de besjes kun je beter niet zomaar eten. Daar kun je namelijk misselijk van worden.

3. Ficus ‘Anouk’

roomed-planten-gezond
pflanzenfreude

Ruikt het een beetje muf in huis? Haal de Ficus ‘Anouk’ in huis. Deze natuurlijk luchtverfrisser komt uit oorspronkelijk uit Vietnam en zorgt ervoor dat je huis heerlijk fris ruikt. Zelfs als je een paar dagen de ramen dicht hebt gehad!

4. Myrtillocactus

roomed-planten-gezond
mulhalls

Ook deze prikkelplant is een natuurlijk luchtfilter. De cactus kan wel vijf meter hoog worden (!) en zorgt ervoor dat je genoeg zuurstof in huis krijgt. Bovendien is dit de perfecte plant voor iemand die niet veel thuis is. De cactus heeft namelijk niet zoveel verzorging nodig; af en toe een druppel water is voldoende.

5. Agave

roomed-planten-gezond
Elle Martinez

Je hebt ongetwijfeld weleens een potje agave siroop in de schappen zien staan. Die siroop komt dus van de agave plant. Let op: zodra de plant in bloei staat, gaat deze dood. Daar kun je helaas niks tegen doen, maar ach.. dan weet je in elk geval zeker dat het deze keer niet aan jou ligt dat de plant het hoekje om gaat.

gezondheid planten

Reageer op artikel:
5x must-have planten voor in huis die goed zijn voor je gezondheid
Sluiten