Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 26 jul 2015

5x interieur tips om het lawaai van je buren te dempen

Of je nu in een studentenflat woont of in een ‘nette buurt’, lawaaiige buren kunnen overal opduiken. Harde muziek, een vloer die bij elke beweging kraakt of een drukke straat.. lawaai kan nog weleens zorgen voor wat ergernis. En als het geluidsniveau van je buren na een goed gesprek nog niet is verlaagd, dan is het toch tijd om zelf stappen te ondernemen. Maar waar begin je?

Met deze vijf interieur tips tover je je appartement om tot een oase van rust.

1. Isoleren

Het verlagen van je plafond en isoleren met isolatieschuim is een vrij rigoreuze oplossing en het is bovendien niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld als je in een huurhuis woont. Maar zelfs dan kun je nog wat tegen geluidsoverlast doen. Koop wat stukken schuimrubber en plak dit achter kunstwerken en grote fotolijsten. Alle kleine beetjes helpen!

2. Deel de ruimte op

In grote ruimtes is er vaak veel lawaai. Door een mooi linnen gordijn op te hangen als roomdivider behoud je de ruimtelijkheid van de kamer, maar wordt het geluid gedempt.

3. Koop een paar grote planten

Planten maken je huis niet alleen gezellig en gezond, maar dempen ook het lawaai! Nóg een reden om een groene vriend in huis te halen.

4. Meer textiel

Textiel dempt geluid, dus zorg ervoor dat je veel stoffen in huis hebt. Denk aan een vloerkleed of dikke gordijnen. Als je het écht goed wilt doen, kun je zelfs mooie stoffen aan het plafond draperen. Ga je meteen mee met de bohemian trend!

5. Gaten dichten

Als je in een oud pand woont met enkele beglazing en je veel last hebt van lawaai op straat, dan zit er niets anders op dan alle gaten en kieren rondom je kozijnen te dichten.

Mochten al deze tips nou niet helpen tegen het lawaai, dan kun je altijd nog een paar goede oordoppen kopen (en zelf je muziek soms ook keihard aan zetten).

Meer handige tips zien?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x interieur tips om het lawaai van je buren te dempen
Sluiten