Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 30 oktober 2017

Onze 5 favoriete Instagram accounts van week 44

Wij laten ons graag verliezen in de wonderlijke wereld van Instagram; een broedplaats voor fotografie, creativiteit en inspiratie. Urenlang kunnen wij scrollen door de eindeloze stroom aan Instagram accounts, zoekend naar foto’s van het lekkerste eten, de meest indrukwekkende plaatsen, de gaafste outfits én de mooiste interieurs – wat ons weer inspireert om zelf aan de slag te gaan met onze camera, om vervolgens (ook urenlang) te twijfelen over het perfecte filtertje. Graag steken wij jou aan met het Instagram-virus.

Elke twee weken geven we jou een update met onze favoriete Instagram accounts. Laatst kwamen we toch wel een heel bijzonder account tegen: boys with plants. Hou jij van planten en van knappe mannen? Dan moet je hier zijn.

Jihan Zencirli | @geronimoballoons
Jihan is een LA-based ballonnenkoningin. En dat klinkt een stuk suffer dan dat het is: Jihan maakt écht toffe installaties! In haar studio aan Echo park Avenue bedenkt ze de coolste kunstwerken en versieringen. Van grote bogen in alle kleuren van de regenboog tot ballonnen met glitters en tassels. Op Instagram geeft ze ons een kijkje hoe het er aan toe gaat in haar studio. Ze maakt niet alleen mooie foto’s, haar onderschriften zijn ook nog eens hilarisch!
>> DIY: tassel slinger

Poppy and Scott | @popandscott
De Auctralische Poppy en Scott hebben een winkel slash atelier waar wij van dromen. Poppy is eigenlijk bloemiste en Scott is loodgieter van origine, maar na hun reizen door Australië, Amerika en Mexico besloten ze het roer om te gooien. Ze openden een shop in Northcote (vlakbij Melbourne), waar ze hun eigen tuinmeubelen ontwierpen. De shop groeide al snel uit tot showroom van de mooiste accessoires en meubels die ze zelf ontwerpen, maken of inkopen.

Sam is Home | @samishome
Samantha Wong is styliste en blogger. Ze woont in Hong Kong, maar is niet lang op één plek te vinden. Ze reist namelijk door heel Azië om de mooiste foto’s te schieten. In haar bio staat ‘Flatlay for a living’ en dat is dan ook precies wat je kunt verwachten: prachtige flatlays van haar outfits, heerlijk eten en mooie architectuur.

Mademoiselle Maurice | @mademoisellemaurice
Van een afstandje lijkt de kunst van Mademoiselle Maurice op neon-kleurige schilderingen. Maar als je goed kijkt, zie je dat de kunstwerken uit veel meer details bestaan. Het zijn namelijk allemaal kleine origami kunstwerkjes die een groter geheel vormen. Cool!

Merci pur la dresse | @mercipourladresse
Een cityguide via Instagram, dat klinkt als een heel goed plan, toch? En het leuke is, je kunt zelf meedoen. M.P.A. Magazine nodigt namelijk iedereen uit om hun favoriete plaatsen te fotograferen en te taggen. Zo komen de leukste plekken van over de hele wereld bij elkaar op dit Instagram account. Want geef toe, vooral de locals weten natuurlijk de verborgen pareltjes van een stad te vinden!

Wij kiezen de Instagram accounts uit op het grid op de homepage. Wil je zelf ook insta-famous worden? Zorg er dan voor dat dat grid er te gek uit ziet. Het is tenslotte je visitekaartje! Lees hier vier handige tips van populaire Instagrammers.

Reageer op artikel:
Onze 5 favoriete Instagram accounts van week 44
Sluiten