Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 16 november 2015

5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie

Wij laten ons graag verliezen in de wonderlijke wereld van Instagram; een broedplaats voor fotografie, creativiteit en inspiratie. Urenlang kunnen wij scrollen door de eindeloze stroom aan Instagram accounts, zoekend naar foto’s van het lekkerste eten, de meest indrukwekkende plaatsen, de gaafste outfits én de mooiste interieurs – wat ons weer inspireert om zelf aan de slag te gaan met onze camera, om vervolgens (ook urenlang) te twijfelen over het perfecte filtertje. Graag steken wij jou aan met het Instagram-virus.

Daarom delen wij elke twee weken onze vijf favoriete Instagram accounts van het moment zodat ook jij je dagelijkse dosis inspiratie binnenkrijgt.

Freunde von Freunden | @fvonf
Dit is waarschijnlijk wel ons favoriete Instagram account ooit en eigenlijk is het gek dat we je nooit eerder hebben aangeraden om dit account te volgen. Freunde von Freunden begon als een blog waarop je een kijkje kreeg in de appartementen van Berlijners. Inmiddels is het wel wat meer dan een blog: er zijn twee boeken vol gave huizen van vrienden van vrienden (wereldwijd) inclusief interviews en Freunde von Freunden is niet langer een blog, maar een gigantisch bedrijf met een uitgebreide website en te gek kantoor, The Apartment. Het Instagram account neemt je mee op reis en geeft je eigenlijk steeds een kijkje in de huizen en leefomgevingen van de meest creatieve vrienden van vrienden.

With the locals | @withthelocals
Elke week neemt iemand anders dit Instagram account over om jou zijn of haar favoriete plekjes van de stad te laten zien. Dit betekent dat je elke week een nieuwe stad ontdekt door de ogen van een local. Het zijn voornamelijk steden in de VS, maar af en toe word je ook meegenomen naar een plekje in Europa.

Serjios | @serjios
‘It’s not about what you see, but how you see it.’ En zo is het maar net. Deze Instagrammer ziet architectuur in elk geval vanuit een bijzonder gaaf perspectief. Op elke foto brengt hij de mensen en gebouwen van Beiroet zo in beeld dat het interessant is. De timing en compositie zijn perfect, waardoor wij ons afvragen of dit spontane foto’s zijn of dat het in scene is gebracht. Hoe dan ook: een must-follow voor fotografie liefhebbers!

Man make coffee | @manmakecoffee
Iedereen die gek is op koffie zal verlekkerd naar de foto’s van deze Instagrammer(s) kijken. Het account staat vol met de mooiste koffiekunsten, kiekjes van ontbijtjes met latte’s, espresso’s en goed gevulde mokken bij een warm haardvuur. Kortom, een must-follow voor koffie liefhebbers. Gewoon om even bij ‘op te warmen’.

Yener Torun | @cimkedi
Yener Torun is een architect, die gek is op symmetrie en kleur. Dat is dan ook meteen zijn grid, in een notendop. In plaats van toeristische trekpleisters zet deze fotograaf juist de minder bekende gebouwen van zijn stad op de foto. Welke stad dat is? Istanbul! En dat zou je dus echt niet direct herkennen aan zijn grid.

Over twee weken zetten we weer vijf Instagram accounts in het zonnetje. Volg ondertussen ook Roomed via Instagram voor een dosis interieur inspiratie!

Reageer op artikel:
5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie
Sluiten