Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 7 september 2015

5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie

Wij laten ons graag verliezen in de wonderlijke wereld van Instagram; een broedplaats voor fotografie, creativiteit en inspiratie. Urenlang kunnen wij scrollen door de eindeloze stroom aan Instagram accounts, zoekend naar foto’s van het lekkerste eten, de meest indrukwekkende plaatsen, de gaafste outfits én de mooiste interieurs – wat ons weer inspireert om zelf aan de slag te gaan met onze camera, om vervolgens (ook urenlang) te twijfelen over het perfecte filtertje. Graag steken wij jou aan met het instagram-virus.

Daarom delen wij elke twee weken onze vijf favoriete Instagram accounts van het moment zodat ook jij je dagelijkse dosis inspiratie binnenkrijgt. Vorige top vijf gemist? No worries, die vind je hier.

Carin Olsson | @parisinfourmonths
Als je Roomed op Instagram volgt, heb je ongetwijfeld meegekregen dat onze redactie in Parijs zat voor Maison & Objet 2015. Onze liefde voor deze stad is weer aangewakkerd en daarom staat het Instagram account van Carin bovenaan ons lijstje. Carin verhuisde van Stockholm naar Parijs voor vier maanden, maar keerde uiteindelijk nooit meer terug. En geef haar eens ongelijk! Via Instagram deelt ze de mooiste beelden van Parijs!

Mimi Nizan | @miminizan
Met opdrachtgevers als Moët & Chandon, Estée Lauder, JAN Magazine, Ted Baker en Giorgio Armani heb je haar illustraties ongetwijfeld weleens voorbij zien komen. Kenmerken zijn de lange wimpers van haar creaties en de ietwat puntige kin. Mimi is Frans (sorry alweer een Frans tintje) en werkt momenteel vanuit Amsterdam. Haar account is ontzettend kleurrijk en inspirerend, net als haar werk.

Laura Irion | @laurairion
Laura is interieur stylist en deelt haar inspiratie en creativiteit maar al te graag met de wereld. Dit doet zij via haar blog, maar ook via Instagram. Verwacht veel dromerige inspiratiebeelden en DIY‘s!

Therese Sennerholt | @theresesennerholt
Therese is een grafisch designer en art director uit Stockholm. Haar Instagram account is als een groot Scandinavisch lookbook vol monotone, lichte inspiratiebeelden. Zo’n account waar je eindelijk naar beneden wilt scrollen.

VuTheara Kham | @vutheara
En zoals we begonnen, sluiten we het lijstje Instagram accounts ook af, namelijk met een vleugje Parijs! Deze fotograaf uit Parijs ontdekte zijn liefde voor de camera door Instagram. VuTheara is van oorsprong Cambodjaans en maakte in Parijs voor het eerst foto’s, met zijn smartphone. Ondertussen heeft hij al een boek uitgebracht en wordt zijn werk in verschillende magazines (online en offline) getoond. Wij snappen heel goed waarom! Zijn verrassende perspectieven zijn vernieuwend en hij maakte de mooiste foto’s van Parijse straatbeelden (en landschappen).

Over twee weken zetten we weer de leukste accounts op een rijtje, maar volg ons ondertussen vooral op Instagram. Daar zullen we nog heel veel mooie beelden (en tips) van Parijs en ons werk tonen!

Reageer op artikel:
5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie
Sluiten