Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 21 jan 2017

5x inspiratie voor tulpen in het interieur

Vandaag is het Nationale Tulpendag! Voor ons een goed moment om even stil te staan bij dit typisch Hollandse product. Volgens ons past de tulp echt in elke tuin en bij vrijwel alle interieur stijlen, als je ‘m maar goed combineert! Wij zetten de vijf leukste ideeën voor tulpen in het interieur voor jou op een rijtje.

De tulp is behoorlijk makkelijk qua verzorging. Snijd de stengels schuin af, gebruik water op kamertempratuur – dus zeker niet te koud – en zet de vaas op een koele plek. Door teveel warmte zullen de tulpen snel slap gaan hangen en dat zou zonde zijn van je mooie bos!

Psst! Woon je in Amsterdam? Ga dan vanaf 13 uur zeker even langs de Dam. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Dutch Design’ en ontwerper Floris Hovers creëert een prachtige pluktuin op het plein. Dus dan kan je ook een bosje mee naar huis nemen!

1. De stolp

De ouderwetse stolp is sinds de afgelopen jaren weer helemaal terug van weggeweest. We zagen de glazen stolp al veel voorbij komen in combinatie met cactussen, sieraden of andere dierbare objecten. De stolp geeft het object meteen een bijzondere look! Bekijk hier meer inspiratiebeelden van objecten die het ook heel goed doen onder zo’n glazen koepeltje.

2. In een glazen vaas

Dit is natuurlijk wel de meest klassieke manier, maar toch vinden we dat hij wel in het lijstje thuishoort. Gewoon de tulpen zonder bollen in een glazen vaas. Knip de tulpen van de bollen en combineer ze met ander groen. Takken Eucalyptus, rozentakken of Ridderspoor doen het altijd goed in combinatie met tulpen. Zoek een leuk boeket bij elkaar, maar het hoeft zeker niet perfect! De nonchalante look is juist mooi bij zo’n boeketje.

Bron: Serngai

3. Gebruik jam- of weckpotjes!

Om de look van punt twee nóg nonchalanter te maken, kun je de tulpen ook korter afsnijden en schikken in een jam- of weckpot. Snijd de tulpen op verschillende lengtes af zodat er in het (kleine) boeketje hier en daar een flinke uitschieter zit.

4. Gecombineerd met een stoere betonnen pot

We zien de tulp vooral als bloem, waar de bol al vanaf is gesneden. Maar de tulp mét bol, zodat de bloemen mooi rechtop blijven staan, blijft toch wel favoriet. Combineer een witte of lichtroze tulp met een stoere pot voor extra contrast. Deze combinatie past vooral goed in een modern interieur.

Bron: Jacqueline Cote

5. De tulp als cadeautje

De tulp is volgens ons een perfect cadeautje voor elke planten- en bloemenliefhebber. Koop een vel stevig pakpapier (het liefst in bruin of wit) en wikkel de tulpen hierin. Knoop de bos en het papier samen met een dik touw of een strook linnen of katoen.

Het zal je misschien al zijn opgevallen dat de witte tulp onze favoriet is, maar alle ideeën zijn natuurlijk ook goed uit te voeren met een kleurige variant. Benieuwd naar meer beelden van bloemen in het interieur? Bekijk dan ons moodboard.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x inspiratie voor tulpen in het interieur
Sluiten