Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 10 sep 2015

5x hotspots in Lissabon door Vera van Brainy Days

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud West waar je een kijkje kunt nemen op vaste inlooptijden. Naast de showroom dient de locatie ook als creatief concept atelier waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor diverse creatieve merken en opdrachtgevers. Een flexibele ruimte die constant kan transformeren.

Vorige week was ik nog samen met mijn vriend op vakantie in het zonnige, vriendelijke Portugal. We hebben de regen hier in Nederland gelukkig gemist en kwamen vol avonturen en een sunkissed huidje terug van onze vakantie! We kwamen aan in Lissabon en zijn daar drie dagen gebleven. Lissabon is een heerlijke stad waar bijna alles op loopafstand is. Je vindt er authentieke straatjes met de bekende gekleurde tegels die je gelijk een zomers gevoel geven. Mijn tip: ga gewoon lekker slenteren en je komt vanzelf langs alle leuke winkeltjes en restaurantjes. De leukste hotspots, die je zeker niet mag missen als je een citytrip naar Lissabon maakt, zet ik voor je op een rijtje in dit blog. Na Lissabon zijn we verder door Portugal gaan reizen en hebben geslapen in onwijs mooi ingerichte boutique hotels met maximaal twaalf kamers. Waar wij onze ‘hidden gems’ elke vakantie vinden en wat onze favorieten zijn, vertel ik je volgende week in mijn nieuwe blog… Maar nu eerst mijn top vijf hotspots in Lissabon.

1. Pharmacia

Een etentje in Pharmacia is niets minder dan een totaalbeleving. Het restaurant is nog nog steeds ingericht als een oude apotheek en ook de menukaart is helemaal in style. Zo kan je drankjes bestellen die een medicinale werking zouden hebben en drink je er bijvoorbeeld de Ibrupofena cocktail. Ook tijdens het eten wordt je verrast door de originele apothekersitems die ze gebruiken. Water wordt geschonken uit een oude medicijnfles, olie wordt op tafel gezet in een flesje voor oogdruppels en de wijn wordt koud gezet in een wit metalen medisch afvalbakje met een groen kruis erop. Zeker de moeite waard om een hapje te eten of een drankje te doen op het heerlijke zonovergoten terras.

Adres
Pharmacia
Rua Marechal Saldanha 1
1249-069 Lissabon

2. Park

Op het dak van een oude parkeergarage vind je rooftop bar PARK. Het leuke aan deze bar is dat als je niet weet waar het zit, je er niet zo makkelijk komt. Voordat je kan genieten van het prachtige uitzicht moet je door de parkeergarage lopen om vervolgens met een liftje naar de bovenste verdieping te gaan. Eenmaal op het dakterras kom je terecht in een groene oase. Het hele terras is ingericht met grof houten meubilair en ontelbaar veel planten. Hier merk je totaal niet dat je eigenlijk op een parkeergarage zit. Naast heerlijke cocktails drinken, kun je er ook goed eten. PARK is een relaxte spot om een luie middag te vertoeven of om te borrelen voordat je op stap gaat.

Adres
PARK
Calçada do Combro 58
Lissabon

3. LX factory

LX is de afkorting voor Lissabon of te wel Lisboa. LX factory is een industrieel gebied dat een beetje voelt als Amsterdam-Noord. Als je het terrein oploopt, vindt je er graffiti in overvloed. Elk gebouw is voorzien van een kleurrijke illustratie waardoor het gebied totaal niet grauw aanvoelt, maar juist bruist van de creativiteit. Je vindt er winkels met designer items, ateliers van kleine startende merken, restaurantjes en vintage winkels. Dit gebied is niet op loopafstand van het centrum, dus je kunt het best even een taxi te pakken, die je binnen een kleine tien minuten naar LX factory brengt. We hebben hier wat winkels bekeken en een hapje gegeten. Onze twee favoriete spots van dit gebied: Oh Brigadeiro en Livraria Ler Devagar.

4. Oh brigadeiro

Als je net als ik een zoetekauw ben, dan moet je hier naar binnen! Ze verkopen hier kleine soort van bonbons. Een Braziliaanse delicatesse. Wij kozen voor de kaneel, kokos en chocolade variant. Yummie!

Adres
Oh Brigadeiro
Rua Rodrigues Faria 103, LX Factory
Lissabon

5. Livraria Ler Devagar

Hier kijk je echt je ogen uit! Overal waar je kijkt, zijn boeken. De kleuren van de kaften en de hoogte van de enorme nostalgische drukkerij hebben iets magisch. Wij bleven er rondjes lopen en ons verwonderen over het enorme gebouw gevuld met boeken, boeken en nog meer boeken. Je kan hier een hapje eten en een drankje doen en uiteraard een mooi boek kopen.

Adres
Livraria Ler Devagar
Rua Rodrigues Faria 103, LX Factory
Lissabon

Bekijk ook het vorige gastblog van Vera voor de leukste spots van Maastricht

Explore with Brainy Days via Facebook en Instagram.

Reageer op artikel:
5x hotspots in Lissabon door Vera van Brainy Days
Sluiten