5x herfstige hotspots in Amsterdam door Brainy Days’ Vera

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud West waar je een kijkje kunt nemen op vaste inlooptijden. Naast de showroom dient de locatie ook als creatief concept atelier waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor diverse creatieve merken en opdrachtgevers. Een flexibele ruimte die constant kan transformeren.

Officieel is de herfst al begonnen, maar gelukkig laat de zon ons deze dagen nog niet in de steek. Ach ja elk seizoen heeft zijn charme. Wat ik heel fijn vind aan de herfst is dat we weer thuis onder een dekentje kunnen kruipen met gezellig de kaarsjes aan. Ook ruil je de zonnige terrassen in voor knusse restaurantjes waar de kachel brandt als je na een herfstige regenbui koud en verwaaid binnenloopt. Het is weer tijd voor rode wijn en donkere biertjes. In dit blog zet ik mijn laatste favoriete herfstige hotspots in Amsterdam op een rijtje.

1. Wilde Westen

De deuren van het Wilde westen in BoLo zijn geopend. Je kan er elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht voor ontbijt, lunch en diner. Je bent welkom voor lekkere koffie in de ochtend, overheerlijke pizza’s in de avond en voor je kleine wasjes tussendoor! Een relaxte plek waar laagdrempeligheid en creatieve geesten samenkomen.

2. Brouwerij Troost Westergas

Anderhalf jaar geleden opende Brouwerij Troost haar eerste deuren in de Pijp. Er werd daar echter zoveel Troost bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom hebben ze halverwege september een tweede (grotere) locatie geopend: Brouwerij Troost Westergas! Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub en winkel ineen. Naast het drinken van eigen bier kun je in de brewpub ook eten. Op de kaart staan hamburgers, salades, flammkuchen, cheesecakes en nog heel veel meer lekkers!

3. Hummus bistro – d&a

‘Keep smiling and eat hummus’ is een quote die daar op de muur staat en daar ben ik het helemaal mee eens! Of je nou kiest voor Shasuka, gevulde aubergine of gewoon pita met hummus het is allemaal even lekker! Ga voor een uitgebreide lunch en laat je verrassen. Naast het gezellige sfeertje is de presentatie van de borden alleen al om je vingers bij af te likken. I love hummus en ga zeker nog vaak een hapje eten bij deze Hummus bar.

4. Westerwijnfabriek

Wester Wijnfabriek omschrijft zichzelf als een kleine stadsoase waar de dag even tot stilstand komt. De ‘fabriek’ schenkt zo’n zeventig verschillende wijnen én je kan in de wijnshop ook een flesje (of twee of drie) kopen voor thuis. In het wijnlab kun je je eigen wijn blenden, te leuk! Is het al bijna wine’o clock?

5. Dikke Graaf

Dikke Graaf is een gezellig en stoer buurt restaurant in Oud West opgericht door twee broers. Ontmoeten en genieten is het motto van deze mannen en als je binnenkomt voel je je dan ook meteen thuis. De inrichting is warm en een tikkeltje industrieel. De lange tafels en shared dining hapjes op de kaart zorgen in no time voor een huiselijk sfeertje. Op de menukaart staan kleine gerechtjes zoals brushetta’s, buffelmozarella en groene asperges met parmezaan. Ook de steak tartar is een echte aanrader!

Vond je dit artikel leuk? Bekijk dan ook de andere artikelen van Vera.

Explore with Brainy Days via Facebook en Instagram.

Reageer op artikel:
5x herfstige hotspots in Amsterdam door Brainy Days’ Vera
Sluiten