Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Kerst 1 jan 2019

5 x handige opbergtips voor de kerstspullen

Misschien zijn we er wel erg vroeg bij – kerst is immers net achter de rug, maar binnen enkele dagen zul je ongetwijfeld de kerstspullen gaan opruimen. Daarom komen wij alvast even met een aantal handige opbergtips en ideeën. Een beetje met dank aan de opberg-koningin van het jaar, Marie Kondo.

Zo bespaar jij jezelf volgend jaar weer heel wat gespit tussen de kerstspullen. Yes, you will thank yourself later!

1. In de riemen

Zo’n nep-boom is altijd een beetje een onding en neemt nogal veel ruimte in beslag, maar nu kwamen we dit geniale idee tegen: waarom bind je de kerstboom niet samen met een riem?

2. Alle ballen verzamelen

Misschien valt deze inmiddels wel in de categorie ‘klassieke opbergtips’ maar we moesten ‘m wel opnemen in dit lijstje. Bewaar je kerstballen in eierdozen. Zo voorkom je dat de ballen gaan rollen en beschadigen. Bovendien kun je ze ook nog eens makkelijk sorteren, op kleur bijvoorbeeld.

3. Papier hier

Niet alle ballen en decoraties passen in eierdozen. Verpak de andere decoraties daarom in papier ter bescherming. Gooi je oude kranten en folders dus zeker niet weg! Zo komen ze goed van pas en kun je de kerstballen veilig in een doos stoppen.

4. Labelen

Voorzie elke doos van een label en schrijf daarop exact wat erin zit en of het breekbaar is. Zo bespaar je jezelf volgend jaar heel wat gespit door de dozen, op zoek naar die éne kerstbal in die speciale kleur.

5. Snoeren

Lichtsnoeren raken op de een of ander manier altijd in de knoop en gaan daardoor weer stuk. Daar kom je dan vaak pas veel te laat achter. Op het moment dat je de kerstboom optuigt en wanneer de meeste kerstverlichting al uitverkocht is. Wikkel de lichtsnoeren daarom rond een blikje of een stuk karton en houd de lichtjes zo uit de knoop.

Maar.. als we eerlijk zijn, zijn we eigenlijk van mening dat je die lichtjes helemaal niet op hoeft te bergen! Check dit artikel voor de leukste voorbeelden van hoe je de verlichting het hele jaar door kan ophangen.

Meer lezen over kerst en kerstspullen?

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
5 x handige opbergtips voor de kerstspullen
Sluiten